Για να βρούμε τελευταία παρουσία της Βιγιαρεάλ στα ημιτελικά του Champions League θα πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο αρκετά πίσω, και πιο συγκεκριμένα το 2006.

Το κίτρινο υποβρύχιο μετά την Γιουβέντους, κατάφερε να αντέξει την πιέση της Μπάγερν Μονάχου στην κατάμεστη «Άλιαντς Αρένα» και σε συνδυασμό με τη νίκη 1-0 στο «Θεράμικα», να αφήσει ακόμη ένα μεγαθήριο εκτός διοργάνωσης, παίρνοντας την πρόκριση για τους «4» του θεσμού.

Το γκολ του Σάμουελ Τσουκουέζε σε μια αντεπίθεση στο 88′ πάγωσε τους Γερμανούς, που μέχρι τότε είχαν σκορ παράτασης χάρη σε τέρμα του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι από το 52′. Οι Βαυαροί είχαν τον έλεγχο του αγώνα, ωστόσο οι Ισπανοί είχαν τον τρόπο πανηγυρίζοντας έτσι μια τεράστια πρόκριση.

Οι Βαυαροί ξεκίνησαν πιο δυναμικά την αναμέτρηση, και με κύριο εκφραστή τον Σανέ, κατάφεραν να απειλήσουν σε τρείς περιπτώσεις πριν την συμπλήρωση είκοσι λεπτών.

Πρώτη καθαρή τελική για την Μπάγερν σημειώθηκε στο 29′, όταν ο Μουσιαλα κατάφερε να πάρει την κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Παβάρ, ωστόσο ο Ρούλι ήταν σε ετοιμότητα διώχνοντας την μπάλα.

Το τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους, κύλησε ομάλα με την Βιγιαρεάλ να κρατά το υπέρ της 1-0 από τον πρώτο αγώνα με σχετική ευκολία.

Ωστόσο το σκηνικό στην επανάληψη, ήταν τελείως διαφορετικό. Οι παίκτες του Ουνάι Έμερι δεν μπήκαν καθόλου συγκεντρωμένα με την άμυνα της Βιγιαρεάλ, να μην πατάει καθόλου καλά.

Κάτι που το πλήρωσε, μιας και στο 52′ ο Ρόμπερτ Λεβαντόσκι κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, έπειτα από την εξαιρετική κάθετη του Μίλερ.

Η Μπάγερ πιέσε ώστε να βρει και ένα δεύτερο γκολ, το οποίο θα τις χάριζε την πρόκριση, όμως ο Μίλερ στο 71′ και ο Κόμαν πέντε λεπτά αργότερα δεν κατάφεραν να βρουν τον στόχο.

Κάτι που έκανε ο Τσουκουέζε στο 88′, ο οποίος έκανε το 1-1 και χάρισε μια τεράστια πρόκριση στην ομάδα του. Οι παίκτες του Ουνάι Έμερι αμύνθηκαν υποδειγματικά, βρήκαν στην κόντρα αυτό που έψαχναν και τώρα περιμένουν την Τετάρτη για να μάθουν τον Έλληνα που θα αντιμετωπίσουν: είτε τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο και την Μπενφίκα είτε τον Κώστα Τσιμίκα για τη Λίβερπουλ.

Μπάγερν Μονάχου (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ερναντέζ (87’ Ντέιβις), Σανέ, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Κομάν, Μίλερ, Μουσιάλα (82’ Γκνάμπρι), Λεβαντόφσκι.

Βιγιαρεάλ (Ουνάι Έμερι): Ρούλι, Φόιτ, Αλμπιόλ, Τόρες, Εστουπινιάν, Λο Σέλσο, Καπού, Παρέχο, Κοκλέν (84’ Τσουκουέζε), Μορένο, Νταντζούμα (84’ Πεντράθα).