Οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκό μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό είναι ραγδαίες, καθώς παρελθόν αποτελεί πλέον και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης από τους πράσινους.

Ο πρώην εμβληματικός αρχηγός του τριφυλλιού δέχτηκε πρόταση από την ομάδα για να αναλάβει τον ρόλο του γενικού αρχηγού, όμως η απάντηση του ήταν αρνητική, όπως ενημέρωσε ο ίδιος με προσωπική του δήλωση.

Ο «Φράγκι» απάντησε αρνητικά στην πρόταση των «πράσινων» για παραμονή του στην ομάδα από τη θέση του γενικού αρχηγού και ως εκ τούτου αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο της καρδιάς του μετά από πάρα πολλά χρόνια αδιάκοπης παρουσίας του στο «Τριφύλλι».

Μετά από 32 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας στον Παναθηναϊκό, ο Αλβέρτης αποχωρεί από τον σύλλογο που υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής αλλά και ως παράγοντας.

Το 1990 πήγε στους πράσινους από τη Γλυφάδα, κατακτώντας με το «τριφύλλι» 11 πρωταθλήματα, 8 κύπελλα, 5 ευρωπαϊκά και ένα διηπειρωτικό, αποτελώντας μια από τις πιο εμβληματικές μορφές του συλλόγου.

Το 2009 σταμάτησε την αγωνιστική δράση, αλλά συνέχισε στην ομάδα ως γενικός διευθυντής. Υπήρξε τιμ μάνατζερ του συλλόγου από το 2010 έως το 2020 και γενικός διευθυντής των τμημάτων υποδομής-ακαδημίας της ομάδας από το 2015 έως το 2020, ενώ διετέλεσε για ένα διάστημα (2014) προπονητής του Παναθηναϊκού, παίρνοντας το πρωτάθλημα.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αποχαιρετά τον Αλβέρτη και τονίζει πως η πόρτα του συλλόγου θα είναι πάντα ανοιχτή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «πράσινης» ΚΑΕ:

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ σεβόμενη το προσωπικό θέμα του Φραγκίσκου Αλβέρτη δεν θα μπορούσε παρά να κάνει αποδεκτή την παραίτησή του και να του ευχηθεί το ζήτημα αυτό να έχει ευτυχή κατάληξη. Η πόρτα του Παναθηναϊκού θα είναι πάντα ανοιχτή για τον παντοτινό αρχηγό του.