Ο Παναθηναϊκός αποφάσισε μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ να προχωρήσει σε δραστικές αλλαγές, προκειμένου να καταφέρει να σώσει τη σεζόν στο φινάλε.

Οι Πράσινοι εξέδωσαν ανακοίνωση το απόγευμα της Τρίτης και προκάλεσαν σοκ, καθώς αποχώρησαν μαζικά από την ομάδα οι Δημήτρης Πρίφτης, Νίκος Παππάς, Δημήτρης Διαμαντίδης και Τάκης Τριαντόπουλος, ενώ ο Φραγκίσκος Αλβέρτης θα συνεχίσει από άλλο πόστο (πιθανότατα αυτό του γενικού αρχηγού).

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στον Παναθηναϊκό τις τελευταίες ώρες, αφού έχει ήδη ανακοινωθεί η πρόσληψη του Αργύρη Πεδουλάκη σε ρόλο τεχνικού διευθυντή, που όμως θα είναι αυτός που θα αποφασίζει για τα πάντα. Ακόμη και για το νέο προπονητή. Στο Τριφύλλι έχουν ήδη το βλέμμα τους στον επόμενο προπονητή, με την περίπτωση που έχουν ξεχωρίσει να είναι επίσης ενός παλαιού γνώριμου, του Γιώργου Βόβορα.

Ο Παναθηναϊκός είναι σε επαφές με την πλευρά του έλληνα κόουτς και αυτήν τη στιγμή φαντάζει το μεγάλο φαβορί για να καθίσει στην άκρη του πάγκου της ομάδας.

Οι λόγοι που ο Παναθηναϊκός επιλέγει τον Βόβορα είναι συγκεκριμένοι και ορθολογικοί, μιας και ο σκοπός είναι αρχικά να οδηγήσει την ομάδα ένας προπονητής μέχρι τους τελικούς και στο «σπάσιμο» της έδρας του Ολυμπιακού για να κατακτήσει τον τίτλο.

Ο Βόβορας λοιπόν γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα, είναι μια αξιόπιστη λύση σε όλα τα επίπεδα, και εκτός όλων των άλλων είναι και ένας πιστός «στρατιώτης» του συλλόγου και γνωρίζει σχεδόν τα πάντα.

Οι Πράσινοι δεν έχουν φθάσει σε οριστική συμφωνία με τον Βόβορα, όμως θεωρείται κλεισμένος, την ίδια ώρα που στη λίστα του Παναθηναϊκού είναι και άλλοι προπονητές. Ο δεύτερος που έχει ακουστεί για τον Παναθηναϊκό είναι ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, ο οποίος όμως είναι πιο πίσω ακόμη και από τους υπόλοιπους.

Εκτός του πρώην τεχνικού της ΑΕΚ, ακούστηκε και το όνομα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, που κυκλοφορεί ελεύθερος μετά την αποχώρησή του από τη Μακάμπι, όμως οικονομικά δε μοιάζει μια εύκολη λύση για τους Πράσινους.

Τέλος, στη λίστα του Παναθηναϊκού φέρεται να είναι και ο Χρήστος Σερέλης, αλλά και 1-2 ξένοι, που όμως δεν έχουν έρθει σε επαφές με τη διοίκηση του συλλόγου, που καλείται να αποφασίσει στο προσεχές διάστημα.