Η 18η τακτική ανακρίτρια Αθηνών απέστειλε αίτημα προς προς τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) προκειμένου της διαβιβαστούν στοιχεία για την ουσία κεταμίνη.

Η δικαστική λειτουργός ζητάει συγκεκριμένα να ενημερωθεί :

  • που έχει διανεμηθεί η συγκεκριμένη ουσία στην Ελλάδα και
  • με ποιον τρόπο μπορεί να την προμηθευτεί κάποιος νόμιμα ή και παράνομα, με στόχευση κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας.

Υπενθυμίζεται ότι αφότου οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας έδειξαν ότι της είχε χορηγηθεί η συγκεκριμένη ναρκωτική ουσία, η μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου κρίθηκε προφυλακιστέα κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία με πρόθεση.

Συνεχίζονται οι καταθέσεις

Η δικαστική λειτουργός παράλληλα συνεχίζει την εξέταση κρίσιμων μαρτύρων για την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα έλαβε καταθέσεις νοσηλευτικού προσωπικού από το Καραμανδάνειο της Πάτρας και αύριο αναμένεται να καταθέσουν γιατροί του ίδιου νοσοκομείου που δεν είχαν εξεταστεί στο στάδιο της προανάκρισης.

Την ίδια στιγμή, η πλευρά του Μάνου Δασκαλάκη εξετάζει κατά πληροφορίες αιτήματα προς την ανακρίτρια που θα μπορούσαν να στηρίξουν περαιτέρω την κατηγορία κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται ακόμη και αίτημα προς την δικαστική λειτουργό να ζητήσει από την προμηθεύτρια του απινιδωτή-βηματοδότη εταιρεία στοιχεία για το εάν είναι δυνατόν ο απινιδωτής της Τζωρτζίνας να έχει καταγράψει και να παραμένουν καταγεγραμμένα στοιχεία για την ακριβή ώρα που άρχισε η δυσλειτουργία της καρδιάς του κοριτσιού.