‘Ενορκοι και δικαστές αναμένεται να ακούσουν σήμερα Τετάρτη την πρόταση του Εισαγγελέα, στην δίκη του Ζακ Κωστόπουλου.

Η διαδικασία των απολογιών που έχει ήδη ξεκινήσει ολοκληρώνεται σήμερα με την απολογία του τελευταίου κατηγορούμενου αστυνομικού, που θα δώσει την δική του απάντηση σε όσα καταλογίζει η δικογραφία στον ίδιο και στους συγκατηγορουμένους του.

Σε προηγούμενες ημέρες έχουν ήδη απολογηθεί οι δύο καταστηματάρχες και οι τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι από τον Οκτώβριο δικάζονται για τον θάνατο του 33χρονου τον Σεπτέμβριο του 2018.

Αμέσως μετά ο Εισαγγελέας με το σκεπτικό που θα αναλύσει στην αγόρευση του θα τοποθετηθεί έναντι όλων των κρίσιμων θεμάτων της υπόθεσης και ουσιαστικά θα απαντήσει στο κορυφαίο, το ζήτημα της αιτίας που επέδρασε καθοριστικά για το τέλος του 33χρονου.

Από την πεποίθηση αυτή του εισαγγελικού λειτουργού, από την άποψη που σχημάτισε ο ίδιος για το αν και ποια τραύματα συμμετείχαν περισσότερο ή λιγότερο στο αποτέλεσμα θα κριθεί και η πρότασή του για την ενοχή ή μη κάθε κατηγορούμενου με βάση την δράση του στον χώρο αλλά και με βάση την βία που άσκησε σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου.

Παρόντες και οι γονείς του Ζακ

Στο δικαστήριο θα είναι οι γονείς του Ζακ, οι άνθρωποι που από την πρώτη μέρα που έχασαν το παιδί τους, ζήτησαν Δικαιοσύνη για τον Ζακ και για όσα εκείνος ήταν. Ο πατέρας του 33χρονου , στην κατάθεση του μίλησε για ένα έγκλημα με ρατσιστικό χαρακτήρα. Δεκάδες άλλοι άνθρωποι που βρίσκονται σε κάθε δικάσιμο έξω από την δικαστική αίθουσα , όπως θα είναι και σήμερα είναι βέβαιοι πως η αγριότητα σε βάρος του Ζακ ήταν ανάλογη με την άποψη των κατηγορουμένων για την εμφάνιση και τον τρόπο ζωής του.

Απολογούμενοι, οι δύο επιχειρηματίες της περιοχής κυρίως, είπαν πως η είσοδος του Ζακ στο κοσμηματοπωλείο ήταν ληστεία και πως μόνο τους μέλημα ήταν να τον κρατήσουν εντός του χώρου ώστε να συλληφθεί από την Αστυνομία.