Την τραγική υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά από την Πάτρα σχολίασε η πρώην πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων, Άννα Ζαΐρη, την ώρα που οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.

«Όταν συμβαίνουν τέτοια ακραία φαινόμενα, δεν είναι δυνατόν κανείς να υποψιαστεί από την αρχή τι μπορεί να αποκαλυφθεί. Με τη συλλογή των αποδεικτικών στοιχείων καταλήγουμε σε ασφαλή συμπεράσματα» δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Live News στο MEGA, η κυρία Ζαΐρη.

Κατά την πρώην πρόεδρο της Ένωσης Εισαγγελέων, «ορθώς μέχρι την στιγμή που άρχισαν να πληθαίνουν τα στοιχεία, αντιμετωπιζόταν σαν κάτι τυχαίο, που δεν είχε σχέση με ανθρώπινη ενέργεια».

Η δικαστική λειτουργός μίλησε για μία ανοιχτή υπόθεση, ενώ σημείωσε πως οι δικαστικοί που ασχολούνται με αυτήν βρίσκονται «σε εξόχως δύσκολη θέση, γιατί τα στοιχεία είναι εξαιρετικά δύσκολα να συλλεχθούν και να συνεκτιμηθούν, αλλά και γιατί βρίσκεται στην κορυφή της δημοσιότητας».

«Όταν εκφέρεται γνώμη και μάλιστα δημόσια για μία υπόθεση εν εξελίξει, ο εισαγγελέας βρίσκεται στη δυσχερέστατη θέση να είναι μόνος του, με μια κοινωνία που συζητάει γι’ αυτά που εκείνος έχει στα χέρια του και μπορεί να επηρεάζεται, χωρίς να μπορεί να το αντιμετωπίσει».

Η κ. Ζαΐρη τόνισε πως η υπόθεση θα πρέπει να αντιμετωπίζεται «με φειδώ», καθώς από τη μία πλήττεται το τεκμήριο της αθωότητας, ενώ από την άλλη η κοινωνία έχει εκφράσει ένα αίσθημα κόπωσης.

Δείτε το βίντεο: