Επιμένει στον ισχυρισμό ότι σκότωσε την 29χρινη Καρολάιν Κράουτς o Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ευρισκόμενος σε κατάσταση βρασμού ψυχικής ορμής.

Με την έναρξη της διαδικασίας η πρόεδρος του δικαστηρίου με βάση τη δικονομία ζήτησε από τον κατηγορούμενο να δώσει ένα πρώτο στίγμα της θέσεως του αφού άκουσε το κατηγορητήριο και τις πράξεις που του αποδίδονται.

Πρόεδρος: Αποδέχεστε ή όχι τις κατηγορίες;

Κατηγορούμενος: Ποτέ δεν είχα σκοπό να βλάψω τη σύζυγό μου. Την αγαπούσα και την αγαπώ. Αυτό δεν  άλλαξε και δεν θα αλλάξει ποτέ από τη μέρα που τη γνώρισα.

Πρόεδρος: Εχετε πει  στην ανάκριση ότι αποδέχεστε την πράξη και ότι τελούσατε σε κατάσταση ψυχικού βρασμού;

Κατηγορούμενος: Αυτός είναι ο ισχυρισμός, δεν υπήρχε προμελέτη κανένας όφελος η κέρδος από εμένα από αυτή την πράξη.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την εξέταση του πρώτου μάρτυρα αστυνομικού ο οποίος περιγράφει όσα αντίκρυσε μπαίνοντας στο σπίτι στα Γλυκά Νερά.

Δύσκολο να εξασφαλιστούν οι δικάσιμοι

Η δίκη για τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά διεξάγεται σήμερα σε μια από τις μικρότερες αίθουσες του δικαστηρίου την ελάχιστη παρουσία εκπροσώπων του Τύπου και ακροατηρίου συνολικά εννέα άτομα για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Στην έναρξη της δίκης  μάλιστα η πρόεδρος επισήμανε πως είναι πολύ δύσκολο να εξασφαλιστούν δικάσιμοι για την υπόθεση, καθώς νομικός εκπρόσωπος φιλοζωικού σωματείου δήλωσε κώλυμα για την συνεδρίαση της προσεχούς Πέμπτης.

«Γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να βρεθεί αίθουσα, δεν είναι δυνατόν να κάνουμε δεκτό το αίτημα, σε αυτό το κτίριο γίνονται όλες οι μεγάλες δίκες για τις υποθέσεις που το τελευταίο διάστημα απασχόλησαν την κοινή γνώμη» τόνισε η πρόεδρος.