Πληροφορούμαι ότι πάμπλουτοι Αμερικανοί αλλά και παρέα Ελληνοαμερικανών έχουν κλείσει σουίτες και καμπάνες στο διεθνούς φήμης resort για ολόκληρο το καλοκαίρι.

Με τα έξοδα της λαμπερής διαμονής να αγγίζουν τον ουρανό. Η παρέα των νεαρών Ελληνοαμερικανών είχε μάλιστα περάσει τους πέντε πρώτους μήνες της παγκόσμιας πανδημίας «κλειδαμπαρωμένη» στο χρυσοποίκιλτο resort με τις αραβικές αναφορές. Εκεί όπου από το τέλος Μαΐου θα πραγματοποιηθούν μεγάλες δεξιώσεις αλλά και ιδιωτικά γεύματα με αφορμή τα Ποσειδώνια.

Ο θεός Ποσειδώνας, κυρίαρχος των θαλασσών και των ωκεανών, χτυπάει πανευτυχής την τρίαινά του. Παρακολουθούσα την κίνηση στη μαρίνα της Βουλιαγμένης από ένα μεγάλο πολύ «γνωστό» μπαλκόνι, προσπαθώντας να μάθω αν όντως τρεις έλληνες ισχυροί επιχειρηματίες ετοιμάζονται να «παραλάβουν» σύντομα τα ογκώδη luxury yachts τους, μοναδικά δημιουργήματα των ναυπηγείων Lürssen. (Τα γερμανικά ναυπηγεία στο Bremen-Vegesack σχεδιάζουν μερικά από τα μεγαλύτερα και ωραιότερα σκάφη στον πλανήτη.)

Ο μεγαλοεφοπλιστής, μεγαλογαιοκτήμων Ντίντης Ευπαλίδης, ο οποίος είναι πάντα πάρα πολύ καλά πληροφορημένος για το τι ακριβώς κάνουν οι συνάδελφοί του στον χώρο του shipping, των επιχειρήσεων, αλλά και το… παρασκήνιο, υποστηρίζει ότι και οι τρεις businessmen σκέπτονται και ξανασκέπτονται αν πρέπει να φέρουν τελικά τα εκθαμβωτικά αυτά πλωτά βασίλεια στην Ελλάδα. Το κόστος, έτσι όπως το «μέτρησαν» κάποιο βράδυ, απολαμβάνοντας συλλεκτική Armand de Brignac, είναι δυσβάσταχτο.

Η αλήθεια είναι ότι τέτοιου είδους yacht δεν έχει «ταξιδέψει» ποτέ πάνω στα κρυστάλλινα, γαλάζια ελληνικά νερά… Ο θεός Ποσειδώνας συνεχίζει να «χτυπάει» τη διαμαντοφόρο τρίαινά του.