Ήταν το ματς που περίμενε με ιδιαίτερη ανυπομονησία ο ποδοσφαιρικός πλανήτης. Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ προσέφεραν μια μοναδική παράσταση στο Ετιχαντ, με το τελικό 2-2 να μην αφήνει καμία ομάδα ευχαριστημένη.

Μετά το τέλος του ντέρμπι, ο Πεπ Γκουαρντιόλα έσπευσε να βγάλει το… καπέλο στους Reds. Ο κόουτς των Πολιτών τόνισε πως χαίρεσαι να βλέπεις την ομάδα του Μερσεϊσάιντ, ενώ δεν παρέλειψε να αποθεώσει και τον Γιούργκεν Κλοπ.

«Σέβομαι τόσο πολύ τον Γιούργκεν Κλοπ. Με έχει κάνει καλύτερο προπονητή. Δεν είμαστε φίλοι, δεν βλεπόμαστε, δεν έχουμε γευματίσει ποτέ μαζί. Ίσως το κάνουμε μια μέρα στο Hall of Fame. Έχω τον αριθμό του αλλά δεν τον παίρνω τηλέφωνο. Υπάρχει σεβασμός, ξέρει ότι το επόμενο Σάββατο θα προσπαθήσω να τον νικήσω.

Ήταν ένα ματς-διαφήμιση για την Premier League σε όλο τον κόσμο. Και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να νικήσουν. Αισθάνομαι ότι τους αφήσαμε να ‘’ζήσουν’’ στο ματς. Η Λίβερπουλ, όμως, είναι μία ομάδα που χαίρεσαι να βλέπεις. Έχουν απειλητικούς παίκτες στη γραμμή κρούσης, είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος. Είμαι περήφανος για την εμφάνισή μας», δήλωσε ο Πεπ.