Ο Ολυμπιακός λόγω της αναβολής του ματς πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ προχώρησε σε μια σπουδαία και ιδιαίτερη κίνηση, καθώς θα δώσει φιλικό με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Το βράδυ του Σαββάτου (20:00, Onen TV) θα δώσει στο Καραϊσκάκη, το πρώτο της ποδοσφαιρικό ματς ομάδα της Ουκρανίας, από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος, με τον Ολυμπιακό να κάνει τη διαφορά για ακόμη μια φορά.

Η Σαχτάρ έχει να δώσει παιχνίδι από τον Δεκέμβριο, καθώς τότε τελείωνε η χειμερινή διακοπή του ουκρανικού πρωταθλήματος. Όμως ξεκίνησε ο πόλεμος τέλος Γενάρη και η εισβολή των Ρώσων με αποτέλεσμα να σταματήσουν τα πάντα, να καταληφθεί το Ντονμπας και να αποχωρήσουν από την Ουκρανία οι περισσότεροι ξένοι του συλλόγου.

Η Σαχτάρ όμως είναι η πρώτη ομάδα που θα κληθεί να αγωνιστεί μετά το ξεκίνημα του πολέμου. Έστω και σε φιλική αναμέτρηση. Κόντρα στον Ολυμπιακό, σε ένα ματς όπου τα έσοδα θα δοθούν στους ανθρώπους που έχουν αναγκαστεί να φύγουν από τα σπίτια τους και τη χώρα τους για να σωθούν.

Ήδη οι παίκτες και η τεχνική ηγεσία των «ανθρακωρύχων» βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να ξεκινήσουν προπονήσεις, ενώ ο Ρομπέρτο ​​Ντε Τσέρμπι θα είναι κανονικά στην άκρη του πάγκου του συλλόγου. Ο τεχνικός της Σαχτάρ δεν άφησε την ομάδα, ενώ μίλησε και για την έναρξη των προπονήσεων, αλλά και για το φιλικό με τον Ολυμπιακό.

Ο Ντε Τσέρμπι τόνισε πως τόσο ο ίδιος αλλά και ο σύλλογος στηρίζει έμπρακτα τόσο τους παίκτες, αλλά και γενικότερα την Ουκρανία και την όλη κατάσταση που βιώνει ο λαός της λόγω του πολέμου που εδώ και 1,5 μήνα μαστίζει τη χώρα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή της Σαχτάρ:

Ρομπέρτο, πόσο χαρούμενος είσαι που επανενώθηκες με την ομάδα;

«Είμαστε εδώ περισσότερο ως φίλοι παρά ως προπονητές. Ήρθαμε να στηρίξουμε τους παίκτες μας και το επιτελείο μας για να βοηθήσουμε ολόκληρη την Ουκρανία».

Υπάρχουν πολλές φήμες στα ΜΜΕ για το μέλλον σας. Τι μπορείτε να πείτε για αυτό;

«Εξακολουθώ να βάζω τη Σαχτάρ πρώτη στις σκέψεις μου για το μέλλον. Τώρα όλοι περιμένουμε να καταλάβουμε ποιο θα είναι το σενάριο την επόμενη σεζόν.»

Τι θα ήθελες να πεις στους οπαδούς της Σαχτάρ και σε όλους τους Ουκρανούς;

«Θέλω να εκφράσω μεγάλο σεβασμό σε όλους τους ανθρώπους στην Ουκρανία. Έδειξαν μεγάλο πνεύμα στην υπεράσπιση της χώρας. Πιστεύω ότι ο πόλεμος θα τελειώσει σύντομα και θα παίξουμε στα γήπεδα ποδοσφαίρου».