Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως σχετικά με το σπίτι – κολαστήριο για τρία μικρά παιδιά στον Άγιο Παντελεήμονα.

Πρόκειται για τρία παιδιά, ηλικίας 2,3 και 6 ετών, τα οποία εντοπίστηκαν σε σπίτι της οδού Αλκιβιάδου, να ζουν ανάμεσα σε ποντίκια και κατσαρίδες.

Η καταγγελία του πρώην συζύγου

Όλα ξεκίνησαν μετά την καταγγελία τού εν διαστάσει συζύγου της μητέρας των παιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας των παιδιών πήγε στο τμήμα Ασφαλείας του Αγίου Παντελεήμονα και κατήγγειλε την 30χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, αναφέροντας πως τα παιδιά του ζούσαν σε επικίνδυνες συνθήκες.

Άμεσα ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Ανηλίκων, ενώ τόσο η 30χρονη όσο και ο σύντροφός της συνελήφθησαν.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, σωματική βλάβη και εξύβριση.

Κατά τη διάρκεια της σύλληψης, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο 54χρονος προσπάθησε να αντιδράσει, ωστόσο δεν κατάφερε να αποφύγει την σύλληψη.

Τα τρία παιδιά, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Παίδων» για ιατροδικαστική εξέταση και γενικότερες εξετάσεις για την κατάσταση της υγείας τους, ενώ η τύχη τους θα αποφασιστεί από Εισαγγελέα Ανηλίκων.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Φρίκη προκαλούν οι καταθέσεις του πατέρα των ανήλικων παιδιών στον Άγιο Παντελεήμονα, αλλά και δύο κατοίκων της πολυκατοικίας, όπου βρίσκεται το διαμέρισμα στο οποίο ζούσε η οικογένεια.

Οι καταθέσεις και των τριών μαρτύρων κάνουν λόγο για τις τραγικές συνθήκες, κάτω από τις οποίες ζούσαν τα ανήλικα παιδιά στο διαμέρισμα στον Άγιο Παντελεήμονα, ενώ περιγράφουν και την στάση της μητέρας, που τα κακοποιούσε συστηματικά.

Σύμφωνα με δικογραφία που σχημάτισε η Αστυνομία, η 30χρονη μητέρα τους, εξανάγκαζε τα παιδιά να ζητιανεύουν έξω από εκκλησία στο Μοναστηράκι, ενώ φέρεται να τους έδινε να τρώνε φαγητά που ήταν πεταμένα στον δρόμο.

Η εικόνα που αντίκρισαν όσοι μπήκαν στο σπίτι στον Άγιο Παντελεήμονα προκάλεσε σοκ, καθώς το σπίτι ήταν γεμάτο κατσαρίδες και τα παιδιά έφεραν πληγές παντού από έντομα και ποντίκια.

«Ματώνει η ψυχή μου»

Yπό συνθήκες «φρικτής παραμέλησης» βρέθηκαν να ζουν τρία παιδιά μεταξύ τριών και εννέα ετών στον Άγιο Παντελεήμονα.

Αυτό ανακοίνωσε στο λογαριασμό του στο twitter το Χαμόγελο του Παιδιού. «Ζούσαν με κατσαρίδες και ποντίκια και μάλλον έχουν πληγές από αυτά», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανάρτηση του Οργανισμού.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του «Χαμόγελο του Παιδιού», έκανε λόγο για μια φρικτή ιστορία.

«Είναι μια ακόμα ιστορία που ζούμε καθημερινά στο ‘Χαμόγελο του Παιδιού’».

Ο κ. Γιαννόπουλος επισήμανε για μια ακόμα φορά το πρόβλημα της στελέχωσης των κοινωνικών δομών.

«Όλο το κουβάρι ξετυλίχθηκε από τους δημοσιογράφους σε μια ημέρα. Η ψυχή μου ματώνει όταν βλέπω αυτά τα πλασματικά να βρίσκονται σε τέτοια κατάσταση. Κάθε φορά αισθανόμαστε την φρίκη».

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι τα παιδιά δεν έχουν χαρτιά ενώ οι ηλικίες τους δόθηκαν κατά προσέγγιση από τους γιατρούς.

Ο κ. Γιαννόπουλος ζήτησε να «γίνει κάτι επιτέλους για το θέμα της πρόνοιας», με άμεση παρέμβαση των αρμοδίων Αρχών.