Η Ρωσία παραδέχθηκε σήμερα ότι έχει «σημαντικές απώλειες» στις τάξεις των ρωσικών στρατευμάτων που αναπτύχθηκαν στην Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, χωρίς να προσδιορίσει τον αριθμό τους.

«Έχουμε υποστεί σημαντικές στρατιωτικές απώλειες», δήλωσε ο Πεσκόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο βρετανικό δίκτυο Sky News, «είναι μια τεράστια τραγωδία για εμάς».

Τι υποστήριξε για την Μπούκα

Ο Μαρκ Όστιν ρώτησε τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου σχετικά με τις εικόνες που εμφανίστηκαν στην Μπούκα την τελευταία εβδομάδα με πτώματα να κείτονται στους δρόμους.

Ο κ. Πεσκόφ ισχυρίστηκε ότι οι σκηνές ήταν «κατασκευασμένες και ψεύτικες» πριν ρωτήσει ο Όστιν: «Αντιλαμβάνεστε πόσο γκροτέσκο ακούγεται αυτό;».

Ο Πεσκόφ απάντησε: «Είναι μια ξεκάθαρη πλαστογραφία και μιλάμε γι’ αυτό εδώ και δύο ημέρες, αλλά κανείς δεν μας άκουγε».

Στην ίδια συνέντευξη ο Πεσκόφ κατηγόρησε τον Μπόρις Τζόνσον ότι έχει ακραία ρητορική προς τη Ρωσία από τις πρώτες μέρες του πολέμου, έριξε τα «βέλη» του κατά του ΝΑΤΟ για το οποίο είπε ότι επιθυμεί τη σύγκρουση με τη Ρωσία, ενώ στη συνέχεια κατηγόρησε την Ουκρανία ότι χρησιμοποιεί ως «ασπίδες» αμάχους.