«Η μάχη για το Ντονμπάς» βρίσκεται σε εξέλιξη και «δεν έχει φτάσει στο αποκορύφωμα του» δήλωσε ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα, παρουσιάζοντας με ιδιαίτερα μελανά χρώματα την εκτίμησή του για την έκβαση του πολέμου.

«Κάθε μέρα, οι πιο σκληρές μάχες λαμβάνουν χώρα σε αυτό το τμήμα της Ουκρανίας και δυστυχώς θα ακολουθήσουν περισσότερες» είπε σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

«Η μάχη για το Ντονμπάς θα σας θυμίσει τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, με μεγάλες επιχειρήσεις, ελιγμούς, εμπλοκή χιλιάδων τανκς, τεθωρακισμένων οχημάτων, αεροπλάνων, πυροβολικού. Αυτή δεν θα είναι μια τοπική επιχείρηση με βάση αυτό που βλέπουμε στις προετοιμασίες της Ρωσίας» υποστήριξε και πρόσθεσε: «Η Ρωσία έχει το σχέδιό της, εμείς το δικό μας και το πεδίο της μάχης θα κρίνει το αποτέλεσμα».

Ζήτησε οπλισμό

Ερωτηθείς σχετικά με τον οπλισμό που αποστέλλεται στην Ουκρανία, ο Ντμίτρο Κουλέμπα δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες σχετικά με τα είδη των όπλων αλλά τόνισε ότι αυτή την περίοδο σημασία έχει το χρονοδιάγραμμα της αποστολής τους κι ότι υπάρχει ανάγκη για όπλα «τώρα», αλλιώς θα είναι αργά.