Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως οι ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στη Μόσχα και στο Κίεβο δεν προχωρούν τόσο γρήγορα ή δυναμικά όσο θα επιθυμούσε.

Η Ρωσία έχει κατηγορήσει τη Δύση ότι προσπαθεί να εκτροχιάσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία πυροδοτώντας μια «υστερία» σχετικά με πληροφορίες για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου από τις δυνάμεις της Μόσχας μετά την αποχώρησή τους από την περιοχή του Κιέβου.

«Εγκλήματα πολέμου»

Το Κίεβο και η Δύση λένε ότι υπάρχουν αποδείξεις, μεταξύ των οποίων εικόνες και μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων που συγκέντρωσαν το Reuters και άλλοι οργανισμοί ΜΜΕ, σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία διέπραξε εγκλήματα πολέμου στην ουκρανική πόλη Μπούτσα. Η Μόσχα αρνείται την κατηγορία και έχει χαρακτηρίσει τις δηλώσεις αυτές «άθλια πλαστογραφία».

«Το μοναδικό πράγμα που μπορώ να πω είναι πως η εργασία (για τις συνομιλίες) συνεχίζεται», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους σε τηλεδιάσκεψη απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την προοπτική ενός νέου γύρου διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη Μόσχα και στο Κίεβο.

Μακρύς δρόμος

«Υπάρχει ακόμη μακρύς δρόμος μπροστά μας. Η εργασιακή διαδικασία συνεχίζεται αλλά πηγαίνει πιο αργά από ό,τι θα θέλαμε».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε χθες, Τρίτη, πως η Μόσχα πιστεύει πως οι κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου συγχρονίστηκαν προκειμένου να εκτροχιαστεί η διαπραγματευτική διαδικασία.

Πηγή: ΑΠΕ