Οι επίσημες ουκρανικές αρχές της ανατολικής επαρχίας του Λουχάνσκ παροτρύνουν τους πολίτες να εκκενώσουν «όσο ακόμη κάτι τέτοιο είναι ασφαλές», προειδοποιώντας παράλληλα ότι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί θα μπορούσαν να αποκόψουν τις οδούς διαφυγής.

Η Ουκρανία έχει δηλώσει ότι οι ρώσοι στρατιώτες που εισέβαλαν στη χώρα τον Φεβρουάριο ανασυντάσσονται και προετοιμάζονται για μια νέα, εκτεταμένη επίθεση στην περιοχή του Ντονμπάς, μέρος της οποίας συμπίπτει με τμήματα του Λουχάνσκ.

«Θα μετακινήσουμε ολόκληρο τον πληθυσμό αν οι Ρώσοι μας επιτρέψουν να φτάσουμε στα σημεία συνάντησης για την εκκένωση», έγραψε στο Telegram ο τοπικός κυβερνήτης, Σέρχιι Γκαϊντάι.

«Επειδή, όπως βλέπετε, δεν τηρούν πάντα τις εκεχειρίες. Απευθύνομαι σε κάθε κάτοικο του Λουχάνσκ: εκκενώστε όσο είναι ακόμη ασφαλές, όσο υπάρχουν λεωφορεία και τρένα. Αδράξτε αυτή την ευκαιρία».

Ακόμη, ο κυβερνήτης υποστήριξε ότι οι σιδηροδρομικές συνδέσεις στην περιοχή του Ντονμπάς δέχτηκαν σημαντικά πλήγματα αυτή την εβδομάδα και χρειάστηκαν αρκετές ώρες για την επιδιόρθωσή τους.

«Αυτό είναι ένα ακόμη καμπανάκι», συμπλήρωσε.

Ακόμη, τόνισε ότι οι ρωσικές δυνάμεις καταστρέφουν «τα πάντα στο διάβα τους» και «δεν θα σταματήσουν σε τίποτα».

Πηγή: ABC News, Reuters