Καινούργιο πακέτο κυρώσεων έρχεται κατά της Ρωσίας, σύμφωνα με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν. Θυμίζουμε ότι μόλις χθες Τρίτη ανακοινώθηκαν οι τελευταίες κυρώσεις κατά της Μόσχας μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβάλει περισσότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν, στις οποίες πιθανόν να συμπεριλαμβάνονται μέτρα κατά των ρωσικών εισαγωγών πετρελαίου.

«Αυτές οι κυρώσεις δεν θα είναι οι τελευταίες που επιβάλλουμε», δήλωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατά τη διάρκεια παρουσίασης που τελευταίου πακέτου κυρώσεων που περιλαμβάνει απαγόρευση της αγοράς ρωσικού λιθάνθρακα, σύμφωνα με το Reuters.

Στόχος το πετρέλαιο

«Τώρα θα πρέπει να εξετάσουμε το πετρέλαιο και τα έσοδα που λαμβάνει η Ρωσία από τα ορυκτά καύσιμα», δήλωσε.

Σημειώνεται ότι η ολλανδική κυβέρνηση κρατά 14 γιοτ απαγορεύοντας την έξοδό τους από τα ολλανδικά λιμάνια κατ’ εφαρμογή των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται υπό κατασκευήν πλεούμενα που ανήκουν σε Ρώσους ιδιοκτήτες.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την κράτηση των γιοτ με επιστολή προς το κοινοβούλιο, ενημερώνοντας τους Ολλανδούς βουλευτές για την πορεία εφαρμογής των κυρώσεων κατά της Μόσχας.