«Μπουρλότο» στο ευρωπαϊκό μπάσκετ από δημοσίευμα σερβικής ιστοσελίδας. Οι «γείτονες» υποστηρίζουν πως ο Αντρέι Βατούτιν, μετά τις εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις κυρώσεις στις ρωσικές ομάδες, είναι έτοιμος να φτιάξει τη δική του… Euroleague. Μια νέα διοργάνωση η οποία θα δίνει απίστευτα ποσά σε όσους λάβουν μέρος σε αυτή.

Σύμφωνα με την «Kurir» της Σερβίας, ο Βατούτιν έχει ξεκινήσει ήδη τις επαφές του με ομάδες από ολόκληρη την Ευρώπη ώστε να δημιουργήσει μια λίγκα που θα είναι σε θέση να ανταγωνιστεί και να… διαλύσει επί της ουσίας τη Euroleague.

Με τις πρώτες σκέψεις να κάνουν λόγο για τη συμμετοχή ομάδων από Ελλάδα, Ρωσία, Τουρκία, Σερβία, Βουλγαρία, Ουγγαρία και Μαυροβούνιο. Και με μεγάλο χορηγό τη Gazprom, η οποία θα είναι εκείνη που θα δελεάσει τους συλλόγους προσφέροντας τεράστια χρηματικά ποσά.

Εκτός των συμφωνιών που θα γίνουν, μάλιστα, προβλέπεται και μπόνους συμμετοχής για κάθε σύλλογο που θα συμμετέχει ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για τετραπλασιασμό χρημάτων σε κάθε νίκη, δηλαδή για 120 χιλιάδες ευρώ, έναντι 30 χιλιάδων που παίρνει τώρα κάθε νικητής, ενώ η κατάκτηση του τίτλου θα αποφέρει στον πρωταθλητή το ποσό των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρών, έναντι του ενός εκατομμυρίου που υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Μάλιστα γίνεται λόγος για τουρκικές ομάδες που φέρονται να έχουν δεχτεί ήδη πρόταση από τον Βατούτιν και οι οποίες αν αποφασίσουν να συμμετέχουν τότε το συνολικό μπάτζετ της διοργάνωσης θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόταση ήδη σε Παναθηναϊκό, σκέψεις για Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Αρη, ΠΑΟΚ

Στο ρεπορτάζ της «Kurir» επισημαίνεται πως ο ισχυρός άνδρας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και του ρωσικού μπάσκετ έχει στείλει ήδη επίσημες προσκλήσεις σε Φενέρμπαχτσε και Αναντολού Εφές, ενώ το ίδιο έκανε και με τον Παναθηναϊκό από την Ελλάδα. Επιπλέον, επειδή γνωρίζει πως η Ελλάδα έχει μια μεγάλη μπασκετική αγορά και μια μεγάλη… δεξαμενή φιλάθλων, θέλει να δει τι θα συμβεί με τον Ολυμπιακό, ενώ στις σκέψεις του είναι ακόμα τρεις ομάδες: η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ των Σέρβων συναδέλφων, στο μυαλό του Βατούτιν κυρίαρχη θέση καταλαμβάνει η Σερβία, με Παρτιζάν και Ερυθρό Αστέρα και σε πρώτη φάση το πλάνο για μια μπασκετική… European Superleague είναι το εξής: πέντε ομάδες από τη Ρωσία, τέσσερις από την Τουρκία, τρεις από τη Σερβία, τρεις από την Ελλάδα και από μία από Ουγγαρία, Μαυροβούνιο και Βουλγαρία.