Τη χορήγηση εγκρίσεων τριών προτάσεων που εντάσσονται στο σχετικά νέο Πρόγραμμα Παραγωγής MICRO-BUDGET ανακοίνωσε την Τετάρτη η Διεύθυνση Ανάπτυξης Παραγωγής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Δύο από τα κινηματογραφικά σχέδια που χρηματοδοτούνται είναι ντοκιμαντέρ και ένα μυθοπλασίας.

Αναλυτικότερα εγκρίθηκαν τα παρακάτω σχέδια:

ΜΙΚΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΣ (μυθοπλασία μεγάλου μήκους)
Σενάριο, σκηνοθεσία: Γιάννης Φάγκρας
Παραγωγή: TWOSTROKE FILMS
Ποσό χρηματοδότησης: 40.000 €

PRISON BLUES (ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους)
Σενάριο, σκηνοθεσία: Δομίνικος Ιγνατιάδης
Παραγωγή: ANGULA DCV
Ποσό χρηματοδότησης: 20.000 €

ΜΕΓΕΘΥΝΤΗΡΑΣ (ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους)
Σενάριο, σκηνοθεσία: Θέκλα Μαλάμου
Παραγωγή: ΑΛΑΣΚΑ ΦΙΛΜΣ ΙΚΕ
Ποσό χρηματοδότησης: 20.000 €

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το εν λόγω Πρόγραμμα δύναται ανά περίοδο να εγκριθούν μέχρι δύο προτάσεις στην κατηγορία κινηματογραφικών έργων μεγάλου μήκους μυθοπλασίας και στην κατηγορία ντοκιμαντέρ και μέχρι πέντε προτάσεις στην κατηγορία κινηματογραφικών έργων μικρού μήκους.

Κατά τη Β’ περίοδο υποβολών του 2021 με καταληκτική ημερομηνία 30 Νοεμβρίου, υποβλήθηκαν συνολικά δεκατέσσερα επιλέξιμα προς αξιολόγηση κινηματογραφικά σχέδια -τρία μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, έξι μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ, πέντε μικρού μήκους. Από αυτή την υποβολή προέκυψαν τα τρία παραπάνω σχέδια.

Στην κατηγορία μικρού μήκους, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της επιτροπής, τα υποβληθέντα σχέδια δεν ανταποκρίθηκαν επαρκώς στα κριτήρια αξιολόγησης που ορίζονται από τον Κανονισμό για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.