Ο προπονητής της Μπενφίκα , Νέλσον Βερίσιμο , ανέφερε σήμερα ότι ο αυριανός προημιτελικός αγώνας του Champions League με τη Λίβερπουλ στη Λισαβόνα «θα είναι δύσκολος», αλλά είπε ότι εάν η ομάδα του παίξει στο καλύτερο επίπεδο, «μπορούμε να εξουδετερώσουμε τα δυνατά σημεία της Λίβερπουλ», και να…μοιράσει την πρόκριση «50-50».

«Πιστεύουμε ότι μπορούμε να μοιραστούμε τις πιθανότητες πρόκρισης με τη Λίβερπουλ», διαβεβαίωσε στη συνέντευξη, όπου αναγνώρισε «την ποιότητα, την ικανότητα και την αξία της Λίβερπουλ να βγει δεύτερη σε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα στον κόσμο».

Το αποτέλεσμα της αυριανής πρώτης αναμέτρησης «θα είναι σημαντικό» για να μείνει τουλάχιστον ανοιχτή η πρόκριση πριν από τη ρεβάνς στην Αγγλία.

«Από τη δική μας οπτική γωνία είναι καλό να παίξουμε τον πρώτο αγώνα στο γήπεδό μας, οι φίλαθλοί μας, ο 12ος παίκτης θα κάνει τη διαφορά», είπε ο Πορτογάλος προπονητής.
« Μπορούμε να φτάσουμε στα ημιτελικά του Champions League, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ σε αυτό το σύστημα της διοργάνωσης. Πρέπει να το κρατήσουμε και να πιστέψουμε ότι μπορεί να συμβεί», είπε.

Ο Βερίσιμο υπενθύμισε επίσης την πορεία που είχε η Μπενφίκα μέχρι στιγμής στο Champions League, τόσο στη φάση των ομίλων όσο και στις αναμετρήσεις νοκ άουτ με τον Άγιαξ.

«Η Λίβερπουλ είναι μια καλή ομάδα, όπως ήταν ο Άγιαξ και είχαμε την ικανότητα να παίξουμε δύο καλά παιχνίδια, ισοφαρίσαμε το ένα και κερδίσαμε το άλλο. Φιλοδοξία και στόχος μας είναι να κάνουμε το ίδιο πράγμα σε αυτήν την ισοπαλία, με πολύ δύσκολο αντίπαλο μπροστά».