Για μία υπόθεση σπάνια στα αστυνομικά χρονικά έκανε λόγο ο ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο θρίλερ της Πάτρας.

«Είναι μία ποινική υπόθεση που έχει τεράστιο ενδιαφέρον. Η κοινή γνώμη έχει συγκλονιστεί. Είναι ένα έγκλημα απεχθές και σπάνιο», είπε ο ποινικολόγος στο MEGA.

Ο ίδιος τόνισε πως όλα δείχνουν ότι η 33χρονη δεν θα έχει μία δίκαιη δίκη, καθώς τις τελευταίες ημέρες έχουν στηθεί τηλεδικαστήρια με τηλε-δικαστές και τηλε-ετυμηγορίες.

«Τα αρμόδια όργανα του ΕΣΡ παρακολουθούν απαθώς, ενώ ο θεσμικός του ρόλος είναι να διασφαλίζει τα αντίθετα. Ως δικηγόρος εγώ το υφίσταμαι, γιατί σε άλλη σοβαρή υπόθεση, με τον Πέτρο Φιλιππίδη η κοινή γνώμη τον έχει κρίνει ένοχο και όταν τολμάει κάποιος να τον υπερασπιστεί δημόσια διαπομπεύεται από τους υπόλοιπους», είπε.

«Όταν η κοινή γνώμη νομιμοποιείται να ενδιαφέρεται για ένα έγκλημα που έρχεται κόντρα με την ανθρώπινη φύση, γιατί η μητέρα σαν προστάτης και λέαινα μετατρέπεται σε δήμιο. Όσο και να λέμε ότι οι δικαστές δεν επηρεάζονται από την κοινή γνώμη, είναι ουτοπία. Ο δικαστής θα πρέπει να σταθεί στη δικονομική αλήθεια, δηλαδή όσα αναδεικνύονται ως αποδεικτικά στοιχεία μέσα από τη δικογραφία», δήλωσε.

Πόσο καιρό θα μείνει στη φυλακή η Ρούλα Πισπιρίγκου

«Η ομολογία του κατηγορουμένου είναι η βασίλισσα των αποδείξεων», είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει ομολογία αρκούν τα λοιπά αποδεικτικά στοιχεία να δέσουν την υπόθεση και να δείξουν την ενοχή.

Εάν κριθεί ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου τότε η ποινή της είναι ισόβια κάθειρξη, το οποίο σημαίνει ότι θα μείνει τουλάχιστον 18 χρόνια στη φυλακή.

«Δεν υπάρχει νόσημα να μειώνει τον καταλογισμό για τις πράξεις της»

«Γίνεται έρευνα για άλλα περίεργα περιστατικά που έχουν γίνει στον κύκλο της κατηγορουμένης και αν έχει εμπλοκή. Ο τομέας της ψυχιατρικής θα μας απασχολήσει σε αυτή την υπόθεση, ωστόσο αν αποδειχθεί ότι έχει διαπράξει τα εγκλήματα, δεν νομίζω ότι υπάρχει νόσημα που της μειώνει τον καταλογισμό για τις πράξεις της», τόνισε ο δικηγόρος Σπύρος Δημητρίου.

«Είναι ζήτημα το αν μπορούν να αντληθούν στοιχεία μετά από τόσα χρόνια για τα άλλα δύο παιδιά. Δεν πιστεύω ότι οι γιατροί δεν υποψιάστηκαν κάτι. Τώρα μιλάμε όλοι γιατί η υπόθεση έχει λάβει δημοσιότητα. Σε μια μικρή πόλη φανταστείτε να συμβαίνει κάτι τέτοιο, ποιος θα πάρει την ευθύνη να καταγγείλει τέτοιου είδους περιστατικά;», ανέφερε ο ίδιος κλείνοντας.