Ξεκίνησαν σήμερα και βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες της Αστυνομίας για τις συνθήκες και τα αίτια θανάτου της 69χρονης σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με το tempo24.news, η  έρευνα έχει ήδη ανατεθεί από την Εισαγγελία στην Ασφάλεια Πατρών και από το πρωί της Τρίτης αστυνομικοί της Υπηρεσίας συλλέγουν στοιχεία για την υπόθεση.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας συνομιλούν ήδη με στελέχη του Υγειονομικού χώρου, προκειμένου να σχηματίσουν την πρώτη εικόνα για τον θάνατο της 69χρονης καθηγήτριας η οποία απεβίωσε στις 12 Σεπτεμβρίου του 2020 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο.

Οι αστυνομικοί επιχειρούν να συλλέξουν στοιχεία σχετικά με τον μηχανισμό θανάτου της γυναίκας, δεδομένου οτι μετά το θάνατό της εκδόθηκε απλό πιστοποιητικό από το Νοσοκομείο, δεν διενεργήθηκε νεκροτομή και κατά συνέπεια δεν συντάχθηκε ιατροδικαστική έκθεση.

Και αυτό διότι η 69χρονη πέθανε νοσηλευόμενη και οι θεράποντες ιατροί «είχαν γνώση για τον μηχανισμό θανάτου»

Κατά συνέπεια, οι έρευνες των αστυνομικών στρέφονται πλέον στον ιατρικό της φάκελο και κυρίως «στο εάν και τι προηγήθηκε της εισαγωγής της στο Νοσοκομείο».

Σε αυτή λοιπόν την κατεύθυνση η Εισαγγελική εντολή, την οποία εκτελούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών είναι σαφής: Να εξεταστούν όλοι οι φάκελοι που αφορούν τις νοσηλείες της 69χρονης όχι μόνον από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου εξέπνευσε αλλά και από οποιοδήποτε άλλο Νοσοκομείο (ακόμη και Κέντρο Υγείας) όπου πιθανόν είχε εισαχθεί στο παρελθόν.

Άρα, θα συγκεντρωθούν στοιχεία, εφόσον υπάρξουν και από άλλα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της ευρύτερης περιοχής, με τις έρευνες να στρέφονται και σε εκείνα της Αιτωλοακαρνανίας.

Οι πληροφορίες του tempo24.news αναφέρουν πως ήδη έχουν δοθεί δια της υπηρεσιακής οδού εντολές να συλλεχθούν όλα τα ιατρικά στοιχεία που αναφέρουν το όνομα της 69χρονης, «ακόμη και αν επισκέφθηκε για λίγες ώρες ένα Κέντρο Υγείας νιώθοντας κάποια αδιαθεσία» αναφέρει γνώστης των ερευνών.

Τι θα γίνει με την εκταφή

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η διαδικασία της εκταφής της σορού της σπιτονοικοκυράς «είναι στο τρεπάζι των ερευνών». Θα γίνει όμως σε χρόνο που θα επιλεγεί από την Εισαγγελία και την Αστυνομία και σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται από τη νομοθεσία.

Ο χρόνος της εκταφής δεν έχει ακόμη επιλεγεί και πως για να συμβεί αυτό θα πρέπει να έχουν προηγηθεί άλλες πράξεις και πρωτίστως συλλογή στοιχείων που θα δίνουν μία πρώτη εικόνα για τον θάνατο της 69χρονης.