Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ ή αν προτιμάτε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι. Δύο ομάδες. Ένας στόχος. Το πολυπόθητο τρόπαιο της Premier League και η δόξα του πρωταθλητή.

Οι «πολίτες» και οι «Reds δεν σκόνταψαν στα εμπόδια των Μπέρνλι και Γουότφορντ αντίστοιχα και πλέον πάνε με γεμάτη αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα στο ντέρμπι της επόμενης εβδομάδας στο «Έτιχαντ».

Και ποιός να μας το λέγε πως θα φτάναμε σε αυτό το… θρίλερ. Όταν στις αρχές του χρόνου η Σίτι του Πεπ ήταν 13 βαθμούς μπροστά φαντάζοντας το «ακλόνητο» φαβορί για τον τίτλο. Ωστόσο υπολόγιζε χωρίς την φοβερή και τρομερή Λίβερπουλ του Κλοπ, η οποία με ένα φανταστικό come back, είναι ξανά εδώ σε απόσταση βολής.

Η ομάδα του Γερμανού έχει ξεχάσει το πόδι στο… γκάζι το τελευταίο διάστημα και οι 10 σερι νίκες αποδεικνύουν τα παραπάνω λεγόμενα περίτρανα.

Πλέον τα ψέματα τελείωσαν. Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ διασταυρώνουν τα ξίφη τους την επόμενη Κυριακή, σε ένα ντέρμπι που αναμένεται να κρίνει πολλά, όχι όμως τα πάντα. Άλλωστε όποιος βιάστηκε να κάνει προβλέψεις την φετινή σεζόν στο Νησί, έπεσε έξω και μάλιστα αρκετά…

Τα αποτελέσματα:
Λίβερπουλ – Γουότφροντ 2-0
Γουλβς – Άστον Βίλα 2-1
Λιντς – Σαουθάμπτον 1-1
Μπέρνλι – Μάντσεστερ Σίτι 0-2
Μπράιτον – Νόριτς 0-0
Τσέλσι – Μπρέντφορντ 1-4