Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα έχει σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο, αφού φιλοξενήθηκε την Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη συνάντηση μεταξύ μιας ρωσικής και μιας ουκρανικής αντιπροσωπείας.

Ο Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία χθες Πέμπτη με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και έχει δηλώσει ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να ενεργήσει ως εγγυήτρια δύναμη για την Ουκρανία.

Παράλληλα η Άγκυρα έχει προσφερθεί να μεσολαβήσει για την επίλυση της κρίσης.

Στο μεταξύ το Κρεμλίνο κατήγγειλε ότι το ουκρανικό πλήγμα εναντίον μιας αποθήκης καυσίμων στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ δεν δημιουργεί καλές συνθήκες για τη συνέχιση των ειρηνευτικών συνομιλιών με το Κίεβο.

Η Ρωσία κατηγόρησε σήμερα την Ουκρανία ότι επιτέθηκε εναντίον της αποθήκης καυσίμων, όμως προς το παρόν οι ουκρανικές αρχές δεν έχουν σχολιάσει το συμβάν.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι ρωσικές αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να αναδιοργανώσουν την αλυσίδα εφοδιασμού καυσίμων και να αποφύγουν τη δημιουργία προβλημάτων στην τροφοδοσία του Μπέλγκοροντ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ