Όντας κυριάρχος από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ  επικράτησε με 3-0 σετ τουΦοίνικα Σύρου στον τελικό του Final Four και στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδος. Τρίτη σερί κατάκτηση για τον Δικέφαλο και τέταρτη συνολικά.

Από την άλλη πλευρά η ομάδα της Σύρου έκανε αξιόλογη προσπάθεια, ωστόσο στον δεύτερο τελικό της ιστορίας της μετά το 2013 στο Ρέθυμνο δεν κατάφερε, να σπάσει το «ρόδι» και να φτάσει στο πρώτο Κύπελλο της ιστορίας της.

Ο αγώνας

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε αρκετά δυναμικά την αναμέτρηση, και κατάφερε να προηγηθεί με +6 (5-11). Ωστόσο σε εκείνο το σημείο ο Φοίνικας κατάφερε να βγάλει αντίδραση και ισοφάρισε σε 14-14.

Ο Δικέφαλος πάτησε… γκάζι και με πρωταγωνιστές τους Μπράουν και Ούντρις κατάφερε να κάνει το 0-1 με (18-25). Το δεύτερο σετ ήταν πραγματικό εξαιρετικό με τις δύο ομάδες να μας χαρίζουν σπουδαίο θέαμα. Οι νησιώτες προηγήθηκαν με 5 πόντους μπαίνοντας πιο δυνατά, με τους Θεσσαλονικείς να αντιδρούν και να ισοφαρίζουν. Η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη έκανε το 21-23, ωστόσο ο Φοίνικας αντέδρασε με την σειρά του, έκανε το 23-23 και μετά ακολούθησε διαδοχικά μπρεικς σε σετ ποίντ, μέχρι το 31-31 όταν μια επίθεση Ούντρις και μια λάθος επίθεση του Στερν να κάνουν το 31-33 και το 0-2 για τον ΠΑΟΚ.

Έχοντας πάρει διαφορά δύο σετ ο ΠΑΟΚ, κατάφερε να μπει με το καλημέρα του τρίτου και καθοριστικού σετ σε θέση οδηγού. Με ένα εξαιρετικό σερβίς από νωρίς, οι «ασπρόμαυροι» έχτισαν γρήγορα γρήγορα μια μεγάλη διαφορά η οποία τους βοήθησε να φτάσουν στην κατάκτηση του σετ και του τροπαίου.