Την ώρα που η Ελλάδα παραμένει συγκλονισμένη από τις καταιγιστικές εξελίξεις στο έγκλημα της Πάτρας, οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες και θα προσπαθήσουν τις επόμενες ημέρες να λάβουν την ομολογία από την Ρούλα Πισπιρίγκου αλλά και να διερευνήσουν πιο πραγματικά ήταν το κίνητρο πίσω από αυτή την δολοφονία.

Πριν αποκαλυφθεί το έγκλημα, πολλά είχαν ακουστεί για τη σχέση της Ρούλας Πισπιρίγκου με τον Μάνο Δασκαλάκη, την εμμονή που είχε με τον σύζυγό της καθώς και τις προσπάθειες που έκανε για να τον κρατήσει στο πλάι του.

Πριν από μερικές  ημέρες, άνθρωπος από το στενό περιβάλλον της μητέρας των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα, μαρτυρούσε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε πάθος με τον άντρα της τον Μάνο. «Μάγια, καφετζούδες, να της πουν που γυρίζει ο Μάνος, με ποια είναι. Ήταν άρρωστη με τον Μάνο και θεωρώ ότι είναι ακόμα» έλεγε.

«Είχε χωρίσει με τον Μάνο και το πρόβλημα ήταν το πώς θα τα ξαναβρεί μαζί του. Εγώ της είπα μπορεί να φταίει η συμπεριφορά της λίγο και να το κοιτάξει καλύτερα. Ήταν χειριστική τον πίεζε».

Τα τρία σενάρια για τα κίνητρα

Αναφορικά με τα κίνητρα της δολοφονίας, ο διδάκτωρ Εγκληματολογίας τα περιγράφει μιλώντας στο newsit.gr .

«Πρόκειται είτε για μία περίπτωση που θέλω να δημιουργήσω τον οίκτο γύρω από το πρόσωπό μου, κάτι για το οποίο έχει αφήσει η ίδια ίχνη με τις συνεντεύξεις της, μία φορά γιατί έλεγε ότι είχε καρκίνο, δεύτερη φορά γιατί είχε χτυπήσει το κεφάλι της στο γήπεδο, αν όλα αυτά είναι διασταυρωμένα.

Ένα δεύτερο διαφορετικό κίνητρο είναι ότι ‘εγώ θέλω να εκδικηθώ τον άντρα μου που με παράτησε, δεν υπολογίζω ότι μπορεί να με ανακαλύψουν, γιατί αυτό που με ενδιαφέρει είναι να προκαλέσω κακό και να τρομάξω τον άλλον, γιατί ούτε ο σύζυγός της ήξερε, έτσι όπως φαίνεται μέχρι τώρα, ότι έκανε η ίδια ανθρωποκτονία.

Επίσης, υπάρχει και τρίτο ίσως κίνητρο. Επειδή το παιδί αυτό ήταν το πιο μεγάλο σε ηλικία και είχε δει πράγματα και μπορούσε να μιλήσει και οι γιατροί είχαν πει ότι θα γινόταν καλά. Εκεί έχουμε τον μεγαλύτερο βαθμό δόλου, ότι το έκανα για να μην μπορέσει ποτέ το παιδί να μιλήσει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαϊωάννου.