Τα αεροπλανάκια συνεχίζουν να φθάνουν από το Saint Martin στο St Barts. Η φίλη μου η Ζέτα, την οποία γνωρίζω εδώ και πολλά χρόνια μέσω κοινού μας φίλου, άκρως γοητευτικού-τότε-πλοιοκτήτη, παρατηρώ ότι διατηρεί τις θαυμάσιες σωματικές της αναλογίες.

Στην Αθήνα τα πράγματα είναι παγωμένα. Μικρά γεύματα σε σπίτια ή στις βεράντες ιστορικών ξενοδοχείων με ψάρι και παγωμένο λευκό κρασί.

Γνωστός επιχειρηματίας σχολίαζε την «επέλαση» super ονομάτων από τον διεθνή χώρο της εστίασης και του clubbing στη Μύκονο και στη Σαντορίνη. Σε κάποια στιγμή αναφέρθηκε στις «ολόχρυσες» τόμαχοκ μπριζόλες του τούρκου σεφ Νουσρέτ, επισημαίνοντας ότι αν τις πουλάει 1.000 ευρώ στο εστιατόριό του στο Λονδίνο, ποια θα είναι η τιμή τους στη Mykonos;

Η Εύα Χερτζίκοβα, η οποία ήταν επάνω στο ελληνικών συμφερόντων yacht στο St Barts, διόρθωσε το κορδόνι από το μπικίνι της.

Το σκάφος μετά το τέλος της κρουαζιέρας θα «κατηφόριζε» σε ελληνικά ναυπηγεία στο Πέραμα και μετά στο Μονακό για να βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι στη διάρκεια του Grand Prix Formula 1 και λίγο πριν η super performer Ντίτα φον Τιζ χαρίσει ένα θεαματικό show στο Καζίνο.

Στο Λονδίνο, όπου πολλοί ταξίδεψαν για την αργία της 25ης Μαρτίου, πληροφορήθηκα ότι κάποιοι πουλάνε τα σπίτια τους. Ελληνες γνωστοί επιχειρηματίες. Ισως αγοράσουν στο πιο «φιλόξενο» πριγκιπάτο…

Επιστρέφοντας στην «παγωμένη» Αθήνα, πέρασα από το «MILOS» στην Πλατεία Κολοκοτρώνη. Ολοι, επιχειρηματίες, εφοπλιστές, πολιτικοί, ήταν εκεί. Διαφορετική ατμόσφαιρα στην πόλη μας. Μάλλον μελαγχολική. Οι πάντες συζητούσαν για τον πόλεμο, την πανδημία, τις τιμές που εκτοξεύονται στον ουρανό… Αναπολώ το τιρκουάζ της Καραϊβικής.