Ύστερα από τη διακοπή λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων ο Ολυμπιακός είχε πετύχει την πιο κομβική νίκη του στη φετινή σεζόν, που έκανε τα πάντα πιο εύκολα στην πορεία για το 47ο πρωτάθλημα.

Ήταν 21 Νοεμβρίου 2021, όταν ο Ολυμπιακός πήγαινε με μικρή διαφορά ως πρωτοπόρος (τρεις βαθμούς) να παίξει στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ, που τότε τον ακολουθούσε στη βαθμολογία.

Εκείνο το 3-2, σε μια βραδιά όπου ο Ολυμπιακός χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ θα μπορούσε να πετύχει πιο άνετη νίκη, αποτέλεσε την αφετηρία για να «πατήσει γκάζι» ο Ολυμπιακός και να εξαφανιστεί από τους υπόλοιπους στο πρωτάθλημα.

Οκτώ αγωνιστές πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος η διακοπή φέρνει και πάλι την ΑΕΚ στο δρόμο του Ολυμπιακού, σε ένα διάστημα όπου θέλει να «πατήσει γκάζι» ξανά για να πιστοποιήσει πως είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί και πως δεν έχει… τάσεις αυτοκτονίας.

Η κακή παρουσία στα Γιάννενα και συνολικά οι «χαμηλές πτήσεις» στα τελευταία τρία ματς της ομάδας είναι λογικό να μην περνούν απαρατήρητες, παρότι η διαφορά παραμένει μεγάλη από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

Είναι όμως ξεκάθαρο πως το τρίποντο με την ΑΕΚ είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο, ώστε τα πάντα να πάρουν το δρόμο τους ήρεμα και ωραία.

Η παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Ρέντη στην προπόνηση της Τετάρτης έστειλε μήνυμα σε όλους στην ομάδα.

Το πήραν και πλέον οφείλουν να στείλουν προς κάθε κατεύθυνση και το δικό τους, ξεκινώντας τους «τελικούς» έως το φινάλε με στόχο την απόλυτη επιτυχία.

Η ΑΕΚ μπορεί να είναι η ιδανική «πελάτισσα» τέσσερα χρόνια τώρα, μπορεί να έχει χάσει με κάθε τρόπο από τον Ολυμπιακό, όμως αυτό δε σημαίνει πως θα χάνει πάντα, ακόμη και αν βρίσκεται σε αυτήν την κάκιστη αγωνιστική κατάσταση.

Θα χάνει πάντα μόνο αν ο Ολυμπιακός είναι αυτός που πρέπει. Και την Κυριακή ο Ολυμπιακός οφείλει να στείλει το μήνυμα παντού και σε όλους.