«Μια 33χρονη γυναίκα από τη νότια Ελλάδα κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, ενώ εξετάζονται και οι θάνατοι των δυο άλλων κορών της σε διάστημα τριών ετών, σε μια υπόθεση που έχει τραβήξει την προσοχή όλης της χώρας», αναφέρει σε άρθρο του για την υπόθεση της Πάτρας το Associated Press.

Η σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας μέσω της χορήγησης θανάσιμης ποσότητας κεταμίνης έχει σοκάρει το πανελλήνιο. Τώρα κάνει το γύρο του κόσμου, με πηχυαίους τίτλους στα ξένα μέσα να εκφράζουν τον διεθνή αποτροπιασμό για τα μέχρι τώρα δεδομένα της υπόθεσης.

«Περιτριγυρισμένη από δυνάμεις καταστολής και με χειροπέδες στα χέρια, εμφανίστηκε σε δικαστήριο της Αθήνας», αναφέρει ο βρετανικός Independent. «Φορούσε κουκούλα και αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ οι αρχές κρατούσαν σε απόσταση ένα πλήθος περίεργων και δημοσιογράφων».

Την υπόθεση σχολιάζει και η Washington Post, αναφέροντας ότι «η ύποπτη συνελήφθη μια ημέρα αφότου εκλήθη για ανάκριση την Τετάρτη, μετά και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων που έδειξαν παρουσία αναισθητικού ναρκωτικού, το οποίο δεν είχε χορηγηθεί από τους γιατρούς του κοριτσιού».

Αναφορά στη σύλληψη της μητέρας από την Πάτρα κάνει και η ιστοσελίδα… Taiwan News, σημειώνοντας ότι «μια επιτροπή έμπειρων ιατροδικαστών θα εξετάσουν εκ νέου τους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της υπόπτου: ενός 3χρονου κοριτσιού, που πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια το 2019 και ενός βρέφους 6 μηνών, που πέθανε από άγνωστη καρδιακή ανωμαλία».

Όλα τα άρθρα, συμπεριλαμβανομένου εκείνου που δημοσιεύει το ABC News, αναφέρονται σε αποσπάσματα από τις συνεντεύξεις της Ρούλας Πισπιρίγκου, στις οποίες τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της, Μάνος Δασκαλάκης, επέμεναν στην αθωότητά τους.

Την είδηση αναμεταδίδει και το πρακτορείο Reuters, οι Seattle Times, αλλά και η Diario Libre, μια από τις κορυφαίες εφημερίδες της Δομινικανής Δημοκρατίας και η ισπανόφωνη εφημερίδα El Nuevo Herald.