Αποτροπιασμό συνεχίζουν να προκαλούν οι αποκαλύψεις για τον φρικιαστικό θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας με φερόμενη ως δράστιδα την ίδια της τη μάνα, τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η 9χρονη Τζωρτζίνα τελικά «μίλησε» και διαπιστώθηκε πως στο σώμα της χορηγούνταν ποσότητες κεταμίνης. Η εξέλιξη έφερε και την άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην Ρούλα Πισπιρίγκου.

Με τη βοήθεια των ιατροδικαστών και την ανάλυση του εργαστηρίου του ΑΠΘ διαπιστώθηκε πως στην Τζωρτζίνα υπήρξε μεγάλη συγκέντρωση κεταμίνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα πως στον οργανισμό του άτυχου παιδιού οι ποσότητες κεταμίνης ήταν 6,5 ml.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλο, ο οποίος εξ αρχής πραγματοποιεί ενδελεχή έρευνα προβαίνοντας σε σημαντικές αποκαλύψεις που συμβάλλουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης, η χορηγηθείσα δόση κεταμίνης ήταν τέσσερις φορές μεγαλύτερη από αυτή που μπορεί να χορηγηθεί σε ενήλικα και να του προκαλέσει πρόβλημα.

Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, με τον τρόπο αυτό είναι «σαν να ήθελε η Ρούλα Πισπιρίγκου να είναι σίγουρη ότι θα σκοτώσει το κορίτσι». Η χορήγηση της κεταμίνης κρίθηκε ως βασικό στοιχείο για την πρόθεση της μητέρας να σκοτώσει το παιδί, το οποίο είχε υποστεί κι άλλα επεισόδια κατά το παρελθόν.

Πώς έγινε η χορήγηση κεταμίνης

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η κεταμίνη χορηγήθηκε πιθανότατα από το στόμα, ενώ δεν αποκλείεται να δόθηκε ενδοφλεβίως. Σημειώνεται πως η ουσία εντοπίστηκε από τις τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στην 9χρονη.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί πως στο επίκεντρο των ερευνών μπαίνουν και τα υπόλοιπα επεισόδια της Τζωρτζίνας, για τα οποία δεν αποκλείεται να έγινε εξίσου χρήση κεταμίνης.

«Δεν αποκλείεται η μητέρα να ήθελε να σκοτώσει το παιδί, να το κάνει να υποφέρει ή το κακοποιήσει προκειμένου να αιτιολογήσει κάποια στιγμή τον θάνατό του» υποστήριξε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος. Οι γιατροί συμπεραίνουν, πλέον, πως οι βραδυκαρδίες και οι ταχυκαρδίες της 9χρονης εξηγούνται από τη χορήγηση της κεταμίνης -ίσως σε μικρότερη δόση- για να τραβήξει η μητέρα επιδεικτικά τα βίντεο ούτως ώστε να δείξει ότι το παιδί είχε πρόβλημα, ενώ οι καρδιολόγοι και οι άλλοι γιατροί δεν εντόπιζαν προβλήματα.

Ο θάνατος της Ίριδας και της Μαλένας

Την ίδια στιγμή, για την Ίριδα και τη Μαλένα δεν έχει προκύψει ιατροδικαστικά από τις τοξικολογικές ότι είχαν λάβει κεταμίνη, ωστόσο -σύμφωνα με την εκτίμηση του Βασίλη Λαμπρόπουλου- ο θάνατός τους θα αποδοθεί σε σκόπιμη ενέργεια.

Όπως λέει, σε λίγες ημέρες αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα και το πόρισμα τριών ιατροδικαστών για τον θάνατο της Μαλένας, ενώ θα υπάρξει σημαντική κατάθεση της ιατροδικαστού Αγγελικής Τσιόλα για τον θάνατο της Ίριδας.

Σημειώνεται πως οι αστυνομικοί προς το παρόν δεν  έχουν στοιχεία να κατηγορήσουν άλλα πρόσωπα, ωστόσο τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ημέρες.