Ο Άρης παραμένει γερά στην διεκδίκηση της τρίτης θέσης και ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου, παρά την ισοπαλία στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Τα πράγματα, φυσικά, θα ήταν πολύ καλύτερα αν η ομάδα του Χερμάν Μπούργος είχε πάρει τους τρεις βαθμούς, όμως, και σ΄ αυτή την περίπτωση η νίκη στην κυριακάτικη (3/4) αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Κλεάνθης Βικελίδης θα ήταν μονόδρομος. Όπως και τώρα, δηλαδή.

Οι κιτρινόμαυροι έχουν μια μεγάλη ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τις απώλειες που πιθανότατα θα έχουν την επόμενη αγωνιστική η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός, καθώς αγωνίζονται κόντρα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, αντίστοιχα και να ανέβουν μόνοι τρίτοι, ξεπερνώντας την ΑΕΚ και μεγαλώνοντας την διαφορά τους (αυτή τη στιγμή είναι στους δυο βαθμούς) από τον Παναθηναϊκό.

Παράλληλα, η αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και παιχνίδι αποδείξεων, καθώς η ομάδα της Ηπείρου αναμένεται να παραταχθεί στο Κλεάνθης Βικελίδης με την αγωνιστική φιλοσοφία, κόντρα στην οποία «βραχυκυκλώνει» μέχρι τώρα ο Άρης.

Με μαζική, άμυνα, δηλαδή και χωρίς να αφήσει καθόλου κενούς χώρους. Το διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος, ο Μπούργος έδωσε μεγάλη έμφαση στην διάσπαση τέτοιων αμυνών. «Δούλεψε» στην κίνηση χωρίς τη μπάλα και στην ανάπτυξη σε «μικρούς» χώρους. Έστω και αν του έλειπαν βασικά «γρανάζια» της ενδεκάδας, όπως ο φορ Καμαρά, αλλά και οι δυο βασικοί πλάγιοι μπακ, Σούντγκρεν και Γκάνεα (η απουσία του Μπράμπετς δεν επηρεάζει τόσο πολύ το συγκεκριμένο κομμάτι).

Το παιχνίδι με την ομάδα των Ιωαννίνων, λοιπόν, θα είναι ένα πρώτο τεστ του κατά πόσο αφομοίωσαν οι ποδοσφαιριστές των κιτρινόμαυρων τα όσα δούλεψαν με τον προπονητή τους.

Υπάρχουν, βέβαια και κάποιες ιδιαιτερότητες στο συγκεκριμένο παιχνίδι, όπως για παράδειγμα ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα επιστρέφει στο Κλεάνθης Βικελίδης μετά το απίστευτο (0-5) της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Μεσολάβησε για τον Άρη η εκτός έδρας ήττα με 2-0 στους Ζωσιμάδες, σε ένα παιχνίδι που το αποτέλεσμα ήταν «μαγική εικόνα», καθώς ο Άρης ήταν καλύτερος, έχασε σωρεία ευκαιριών, είχε δυο δοκάρια, όμως, πλήρωσε το πρόβλημα στο σκοράρισμα και την εκπληκτική μέρα στην οποία βρέθηκε ο τερματοφύλακας Λοντίγκιν.

Είναι λογικό αυτά τα δυο παιχνίδια να έχουν θίξει τον ποδοσφαιρικό εγωισμό των παικτών του Άρη. Αυτό θα έπρεπε, τουλάχιστον. Στην πράξη, θα φανεί την Κυριακή, στον αγωνιστικό χώρο του Κλεάνθης Βικελίδης.