Το θρίλερ στην Πάτρα φαίνεται πως οδεύει προς το τέλος του, όσο αφορά στα αίτια των θανάτων των τριών κοριτσιών.

Το βάρος της έρευνας, έχει πέσει στην Τζωρτζίνα που πέθανε τελευταία καθώς αυτό που αναζητείται είναι αν δόθηκαν κάποιες φαρμακευτικές ή άλλες ουσίες που να την οδήγησαν στον θάνατο και οι σχετικές απαντήσειες αναμένονται από ώρα σε ώρα.

Οι πληροφορίες των τελευταίων 24ωρων, μάλιστα, ήθελαν να έχει ανακαλυφθεί μια ουσία στην οργανισμό της άτυχης 9χρονης και η οποία έχει μπει στο μικροσκόπιο των ειδικών. Η ουσία αυτή, είναι η τροπονίνη.

Τα ενδεχόμενα για την συνέχεια και οι πιθανές διώξεις

Όπως εξήγησε σήμερα Τρίτη η δικηγόρος κ. Βαρελά οι  θεράποντες γιατροί ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν την όλη διερεύνηση και δεν υπέγραψαν τα πιστοποιητικά θανάτου προσθέτοντας ότι αυτό που έχει ιδιαίτερη αξία για την εξέλιξη της υπόθεσης είναι το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

«Αν έχουμε μια έκθεση που λέει υπάρχει ασφυκτικός θάνατος, τότε φυσικά υπάρχει εγκληματική ενέργεια κι επαρκείς ενδείξεις ενοχής για να ασκηθεί ποινική δίωξη. Το άτομο το οποίο βρίσκεται δίπλα στο θύμα έχει μεγάλη πιθανότητα να αποδειχθεί ότι έχει προβεί σε μια εγκληματική αμέλεια, παράλειψη ή ενέργεια. Αν το πόρισμα έχει απροσδιόριστη αιτία θανάτου, εφόσον δεν έχουμε ομολογία από κάποιο πρόσωπο, δε σημαίνει ότι δεν μπορεί δια της εις άτοπον απαγωγής, να οδηγηθούν οι ανακριτικοί υπάλληλοι στην άσκηση ποινικής δίωξης. Εφόσον δεν υπάρχει παθολογικό αίτιο ή γενετικό αίτιο, καταλήγουμε σε κάποιο συμπέρασμα. Δεν είναι ανάγκη να υπάρχει ομολογία ή σαφής αιτία θανάτου», εξήγησε.

Δεν έχει κληθεί ακόμα κανείς ως ύποπτος

Πρόσθεσε δε ότι οι ανακριτικοί υπάλληλοι ήδη έχουν σαφή εικόνα για τον χώρο, τον χρόνο και τα πρόσωπα που βρίσκονταν δίπλα στην Τζωρτζίνα, στον θάνατό της, ωστόσο κανένα πρόσωπο δεν έχει, ακόμα, την ιδιότητα του υπόπτου.

Αντίστοιχα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένης Πάκος σημείωσε ότι το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, για να συλλάβει κάποιον θα πρέπει ή τα στοιχεία πρέπει να είναι αδιάσειστα ή να έχει στα χέρια του το πόρισμα της ιατροδικαστικής έρευνας.

Είχαμε πει στους γιατρούς να απευθυνθούν στον Εισαγγελέα λέει το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Όπως ανέφερε στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό η κοινωνική λειτουργός στο Χαμόγελο του Παιδιού, Αθηνά Καλέγια, οι θεράποντες γιατροί είχαν απευθυνθεί στο Χαμόγελο, όταν νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

«Εμείς είχαμε πάρει αρχικά αίτημα από τους γιατρούς για τη στήριξη της οικογένειας, επειδή είχε χάσει δύο παιδιά, όπως κάνουμε σε κάθε περίπτωση. Δηλώσαμε τη στήριξή μας στην οικογένεια και περιμέναμε το αντίστοιχο αίτημα από την ίδια την οικογένεια αν ήθελε τη στήριξή μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η ίδια τόνισε ότι το Χαμόγελο του Παιδιού δεν είναι ο αρμόδιος φορέας για να διερευνήσει μια υπόθεση και στο πλαίσιο αυτό παρέπεμψαν τους γιατρούς να απευθυνθούν στην εισαγγελία για  οτιδήποτε τους προβλημάτιζε.

Η κ. Καλέγια επισήμανε ότι από τη στιγμή που δεν υπήρχε αίτημα από την οικογένεια, το Χαμόγελο του Παιδιού δεν μπορούσε να ξεκινήσει κάποια συνεργασία μαζί τους.