Το ark στη Γλυφάδα θυμίζει σκηνικό από εστιατόριο ή bar με μοναδικό γούστο, φινέτσα και πολυτέλεια, σε κάποια μεγάλη πρωτεύουσα του εξωτερικού. Ενα restaurant, bar και coffee shop που ταξιδεύει τον επισκέπτη σε κόσμους μαγικούς μέσα στα εμβληματικά Αστέρια Γλυφάδας.

Η πολυβραβευμένη αυτή κιβωτός των εκλεπτυσμένων γεύσεων και ποιοτικών εμπειριών, εκεί όπου η υψηλή γαστρονομία «συναντάει» το πανέμορφο τοπίο της Αθηναϊκής Ριβιέρας, μεθαύριο Παρασκευή θα φιλοξενήσει ένα πολύ σημαντικό διεθνές όνομα, μια προσωπικότητα που άφησε εποχή με την κουζίνα του στην Αθήνα.

Την Παρασκευή 1η Απριλίου το ark έχει την τιμή να φιλοξενεί για μία ακόμα φορά έναν από τους καλύτερους γάλλους σεφ, τον περίφημο Jerome Serres. Ο διάσημος σεφ, βραβευμένος με αστέρι Michelin, θα προσφέρει μια εκπληκτική γευστική εμπειρία σε όλους αυτούς που θα περάσουν την πόρτα του ark.

Ο επίσης εξαιρετικός πολύ γνωστός chef και φίλος του Serres, Γιάννης Μπαξεβάνης, πολύτιμος συνεργάτης του ark, υποδέχεται τον πολυβραβευμένο γάλλο συνάδελφό του στην κουζίνα του και δημιουργούν μοναδικό μενού με wine pairing ειδικά σχεδιασμένο για τις απαιτήσεις ενός εντυπωσιακού σε γεύση και εικόνα γαστρονομικού ταξιδιού.

Το μενού

Μετά το welcome drink (Spiced Bellini) ακολουθεί το καλωσόρισμα: ραβιόλι λαχανικών με ξινό τυρί Κρήτης και χυμό ντομάτας με αρωματικά (συνοδεύεται από ποτήρι λευκό κρασί Naturally Κτήμα Παπαγιαννάκου, ποικιλία Σαββατιανό).

Ορεκτικό: σεβίτσε κόκκινης γαρίδας κοιλάδας με εσπεριδοειδή και σορμπέ πιπεριές Φλώρινας (συνοδεύεται από ποτήρι ροζέ Κτήμα Ουσύρα, ποικιλία Φωκιανό). Σαλάτα: σαλάτα αρωματικών χόρτων με μέλι και δενδρολίβανο και τεμπούρα μπακαλιάρου με φιστίκι (συνοδεύεται από ποτήρι λευκό κρασί Λαγοπάτι Κτήμα Χατζηγεωργίου, ποικιλία Μοσχάτο Αλεξανδρείας).

Κυρίως: άσπρο ψαχνό σφυρίδας με μουσελίνα από φύκια και σπαράγγια βουτύρου με λουίζα (συνοδεύεται από ποτήρι λευκό κρασί Hesperis Ιδαία, ποικιλία Βιδιανό).

Επιδόρπιο: μιλφέιγ από μαρέγκα με πράσινο κάρδαμο, μους άσπρης σοκολάτας, φράουλες και φρούτα του πάθους (συνοδεύεται από ποτήρι γλυκό κρασί Ηφαίστου Γνώση Κτήμα Χατζηγεωργίου, ποικιλία Μοσχάτο). Τιμή: 110 ευρώ ανά άτομο μαζί με το wine pairing.