Θέμα ημερών θεωρείται από τους ειδικούς η λύση του μυστηρίου γύρω από τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Τα στοιχεία που έρχονται στο φως τις τελευταίες ώρες είναι συγκλονιστικά και περιπλέκουν ακόμη περισσότερο το θρίλερ σχετικά με τα αίτια των θανάτων των τριών κοριτσιών, της Ίριδας, της Μαλένας και της Τζωρτζίνας.

Η λύση του μυστηρίου βρίσκεται κοντά, ενώ την Πέμπτη αναμένεται το αποτέλεσμα για την φαρμακευτική ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, για την οποία ο ιατροδικαστής ζήτησε περαιτέρω έρευνα από ειδικό εργαστήριο της Θεσσαλονίκης.

«Δέχθηκα επίπληξη από τη μητέρα των κοριτσιών»

Η αντιπρόεδρος των του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA», καθώς η μητέρα των 3 κοριτσιών απευθύνθηκε σε εκείνη ιδιαίτερα ενοχλημένη.

«Ουσιαστικά υπήρξε μία τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ μας, η οποία ενοχλημένη εξέφρασε την άποψή της, για την παρέμβαση του ιατρικού συλλόγου, και τη δική μου προσωπικά, θεωρούσε ότι δεν έχω καμία σχέση με την υπόθεση, ότι δεν είμαι θεράπων ιατρός, και επομένως δε θα έπρεπε να τοποθετηθώ επί του θέματος. Της εξήγησα ότι έχω θεσμική υποχρέωση να τοποθετηθώ, διότι θα πρέπει να απαντηθούν κάποια ερωτήματα της κοινωνίας, και δεν θα πρέπει να κλονιστεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στους γιατρούς και στα νοσοκομεία», ανέφερε αρχικά.

«Υπήρξε μία ολιγωρία της μητέρας να ειδοποιήσει τους γιατρούς»

«Ήδη έχουν κατατεθεί οι φάκελοι νοσηλείας της Τζωρτζίνας από τα δύο νοσοκομεία, υπάρχει πλούσιο ιστορικό με καταγεγραμμένα περιστατικά, με αντικειμενικά ευρήματα. Αυτό που καταθέσουν οι γιατροί είναι ότι κατά την πρώτη νοσηλεία της Τζωρτζίνας, υπήρξε μία ολιγωρία της μητέρας να ειδοποιήσει τους γιατρούς. Όταν πήγαν οι γιατροί το παιδί είχε ήδη φύγει και έκαναν προσπάθεια να την επαναφέρουν, ήταν το περιστατικό που της προκάλεσε την εγκεφαλοπάθεια. Δίπλα στο παιδί ήταν η μητέρα του, υπήρχε μία κυρία στον διπλανό θάλαμο και η Ρούλα Πισπιρίγκου τής είπε «μείνε πίσω γιατί το παιδί παθαίνει ανακοπή», μετά από αυτό ειδοποίησε τους γιατρούς», συμπλήρωσε.

«Μετά το Καραμανδάνειο η Τζωρτζίνα νοσηλεύτηκε στην εντατική της Παιδιατρικής του Ρίου, και το παιδί δεν είχε εμφανίσει κανένα πρόβλημα καρδιολογικό, εκτός από την εγκεφαλοπάθεια που ήδη είχε πάθει. Έπειτα, έγινε εξιτήριο απ΄την εντατική και παρέμεινε στο μονόκλινο δωμάτιο της Παιδιατρικής. Εκεί αναφέρθηκαν κάποια περιστατικά βραδυκαρδίας, ενώ δεν υπήρχε προηγουμένως κάποια καταγραφή, έτσι ζήτησαν οι γιατροί από τη μητέρα να βγάζει τα βίντεο. Δεν υπήρχε λόγος να εμφανίζει η Τζωρτζίνα αυτές τις βραδυκαρδίες ή τους σπασμούς και έτσι οι γιατροί πρότειναν να πάει στο Ωνάσειο και να τοποθετηθεί βηματοδότης, και να θωρακίσουν το σώμα της», επεσήμανε χαρακτηριστικά η κ. Μαστοράκου.

«Έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά αίτια, η σπάνια νόσος που αναφέρθηκε η μητέρα, αλλά και το γονιδιακό πρόβλημα», κατέληξε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλογου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου.