Τα δύο φαβορί αυτή την φορά δεν έπεσαν «θύματα» έκπληξης και πήραν τα δύο από τα τρία ευρωπαϊκά «εισιτήρια» που απομένουν για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Πορτογαλία και Πολωνία θα είναι παρούσες στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός του πλανήτη τον ερχόμενο Νοέμβριο, μετά τις αποψινές τους νίκες επί των Βόρειας Μακεδονίας και Σουηδίας με το ίδιο σκορ (2-0).

Το μόνο που απομένει, πλέον, από τους αγώνες των προκριματικών της Ευρωπαϊκής Ζώνης, είναι να γίνει γνωστό το όνομα της τρίτης ομάδας που θα βρεθεί στο Κατάρ, με την Ουαλία να περιμένει να μάθει την αντίπαλό της στον τελευταίο τελικό των play off, που θα προκύψει από τη νικήτρια του ζευγαριού, Σκωτία-Ουκρανία (ο αγώνας θα διεξαχθεί τον Ιούνιο χωρίς ακόμη να έχει οριστεί η ημερομηνία τέλεσής του).

Η Βόρεια Μακεδονία δεν μπόρεσε να κάνει το δεύτερο συνεχόμενο θαύμα. Απέκλεισε πριν από μερικές ημέρες την Ιταλία στο Παλέρμο, αλλά στο «Ντραγκάο» η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος ήταν άκρως… υποψιασμένη και δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης της ανωτερότητάς της από την αντίπαλο.

Τα δύο γκολ του Μπρούνο Φερνάντες (32΄ και 65΄) από ασίστ των Ρονάλντο και Ζότα ήταν αρκετά για τους Ίβηρες να φτάσουν στη νίκη με 2-0 και να αποδειχθούν συνεπείς στο ραντεβού τους με μία ακόμη κορυφαία διοργάνωση (6ο σερί Μουντιάλ).

«Πάτησε γκάζι» στο δεύτερο μέρος η Πολωνία και με τα τέρματα των Λεβαντόφσκι με πέναλτι στο 49΄ (το κέρδισε ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ, Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ) και Ζιελίνσκι στο 73΄ επιβλήθηκε με 2-0 της Σουηδίας, στερώντας από το μεγάλο «αστέρι» των Σκανδιναβών, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (πέρασε ως αλλαγή στο 80ό λεπτό) την ευκαιρία να παίξει στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας του.

Τα αποτελέσματα των τελικών των play off των προκριματικών της Ευρωπαϊκής Ζώνης:

Πολωνία-Σουηδία            2-0
Πορτογαλία-Β. Μακεδονία    2-0
Ουαλία-Σκωτία/Ουκρανία