Ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε ποτέ άμυνα απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και ηττήθηκε με σκορ 95-83 από τους Ισραηλινούς, στο πλαίσιο της εξ αναβολής αναμέτρησης για την 21η αγωνιστική της Euroleague, μένοντας έτσι στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Οι Πράσινοι ήταν κακοί στο πίσω μέρος του παρκέ, αφήνοντας πολλούς πόντους στον αιφνιδιασμό, αλλά κάνοντας πολλά λάθη στην επίθεση. Έτσι το σύνολο του Δημήτρη Πρίφτη αφήνει πίσω του το ματς με τους Ισραηλινούς και πλέον… κρυφοκοιτάζει την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα.

Κορυφαίοι για την «ομάδα του λαού» ήταν οι Ντέρικ Γουίλιαμς (17 πόντοι) και Τζέιλεν Ρέινολντς (16 πόντοι), ενώ από το «τριφύλλι» ξεχώρισαν οι Νεμάνια Νέντοβιτς και Ιωάννης Παπαπέτρου με 21 και 17 πόντους αντίστοιχα, με τον Λευτέρη Μαντζούκα να μετρά 11 πόντους, βγαίνοντας εκτός με πέντε φάουλ από την τρίτη περίοδο.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε αρκετά καλά την αναμέτρηση με τον Παπαπέτρου και τον Μέικον να δίνουν λύσεις επιθετικά δίνοντάς του ένα μικρό προβάδισμα. Η Μακάμπι αντέδρασε και μπόρεσε όχι μόνο να πλησιάσει, αλλά και να περάσει μπροστά. Παρόλα αυτά, το σύνολο του Δημήτρη Πρίφτη βρήκε τον τρόπο με τον Παπαγιάννη να πάρει εκ νέου τα ηνία, χτίζοντας ακόμη μία διαφορά στη δεύτερη περίοδο.

Από τα μέσα του δεκαλέπτου όμως οι Πράσινοι έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους και με συνεχόμενα λάθη έδωσαν τη δυνατότητα στους Ισραηλινούς να τρέξουν και να σκοράρουν στο ανοιχτό γήπεδο. Ο Ρέινολντς έκανε με τη σειρά του… ζημιά κοντά στο καλάθι και έτσι η «ομάδα του λαού» κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια στο +9 (46-55).

Στην τρίτη περίοδο, η Μακάμπι κρατούσε το προβάδισμα, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, με το «τριφύλλι» να χάνει τον Μαντζούκα που έκανε εξαιρετική δουλειά, φτάνοντας τα πέντε φάουλ. Οι Ισραηλινοί συνέχισαν την επιθετική άμυνα και βρήκαν εκ νέου χώρου να τρέξουν, ενώ έβαλαν και τον Ζίζιτς στο παιχνίδι που βρήκε αρκετά καλάθια. Έτσι η «ομάδα του λαού» μπόρεσε να κλείσει το δεκάλεπτο στο +12 (58-70).

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε στην τελευταία περίοδο να κάνει τη μεγάλη επιστροφή, χάρη σε κάποια συνεχόμενα καλάθια τού Νεμάνια Νέντοβιτς, όμως ο Ντέρικ Γουίλιαμς έδωσε τις λύσεις για τη Μακάμπι, χαρίζοντας έτσι το ροζ φύλλο αγώνα στους φιλοξενούμενους.