Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής νέων προτάσεων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το πρόγραμμα Erasmus+ Sport.

Ακόμα μια χρονιά ο Ολυμπιακός πρωταγωνιστεί ανάμεσα στα ευρωπαϊκά κλαμπ, καθώς κατέθεσε τρεις νέες ευρωπαϊκές προτάσεις και συμμετέχει σε άλλες 11, σύνολο 14, με τη συνεργασία της EMCA (European Multisport Club Association) και της EPSI (European Platform for Sport Innovation).

Στις προτεραιότητες του Erasmus+ Sport εντάχθηκαν ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, που αποτέλεσαν σημαντικό πεδίο ενασχόλησης σε συνεργασία με την EMCA.

● Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των αθλητικών οργανισμών με στόχο την παροχή καλύτερων υπηρεσιών και μεθόδων άθλησης σε προπονητές αλλά και αθλητές όλων των ηλικιών από τις ακαδημίες έως και τα αγωνιστικά τμήματα.

● Η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής με στόχο τη χρήση καινοτόμων πρακτικών για αθλητές, προπονητές μέσω αθλητικών δραστηριοτήτων, που επιτρέπουν αλλαγές συμπεριφοράς για ατομικές προτιμήσεις, πολιτιστικές αξίες, ευαισθητοποίηση και γενικότερα υποστηρίζουν την ενεργό δέσμευση για βιώσιμη ανάπτυξη.

Επιπλέον, η θεματολογία των προτάσεων που υποβλήθηκαν επικεντρώνεται:

● Στην ενθάρρυνση της συμμετοχής στον αθλητισμό με την ανάδειξη υγιεινών τρόπων ζωής για όλους «HealthyLifestyle4All».

● Στην προώθηση της ακεραιότητας και των αξιών στον αθλητισμό και κυρίως στην καταπολέμηση της χρήσης ντόπινγκ, στη βελτίωση της καλής διακυβέρνησης στον αθλητισμό και στην προώθηση των θετικών αξιών του αθλητισμού.

● Στην προώθηση της εκπαίδευσης μέσα και μέσω του αθλητισμού και στην υποστήριξη της ανάπτυξης δεξιοτήτων.

● Στην καταπολέμηση της βίας και στην αντιμετώπιση του ρατσισμού, των διακρίσεων και της μισαλλοδοξίας στον αθλητισμό και γενικά όλων εκείνων των συμπεριφορών που ενδέχεται να έχουν αρνητική επίδραση στην πρακτική του αθλητισμού και στην κοινωνία. Τα έργα θα συμβάλουν στην καταπολέμηση κάθε μορφής διάκρισης και θα προωθήσουν την ισότητα στον αθλητισμό, συμπεριλαμβανομένης της ισότητας των φύλων.