Σοκ έχει προκληθεί στις τάξεις της Αρμάνι Μιλάνο μετά την ανακοίνωση του ιταλικού συλλόγου πως ο Ντίνος Μήτογλου βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ που υποβλήθηκε μετά τη λήξη της αναμέτρησης κόντρα στον Παναθηναϊκό, στις 4 Μαρτίου.

Ο Έλληνας φόργουορντ κινδυνεύει με βαριά «καμπάνα» ωστόσο οι άνθρωποι της Αρμάνι θα περιμένουν τα αποτελέσματα και του δεύτερου δείγματος που είχε ληφθεί και μετά θα αποφασίσουν, ανάλογα με την ουσία που θα έχει ανιχνευθεί, ποια θα είναι η τιμωρία του 25χρονου.

Φυσικά δεν αναμένεται να επηρεαστούν μόνο οι Ιταλοί από την συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά και η Εθνική ομάδα καθώς αναμένεται να χάσει ένα πολύτιμο «εργαλείο» ενόψει και του επερχόμενου Eurobasket που θα γίνει τον Σεπτέμβρη.

Οι κανονισμοί της FIBA

Οι κανονισμοί της FIBA για το ντόπινγκ είναι συγκεκριμένοι και αναφέρουν πως αρχικά, θα πρέπει να επιβεβαιωθεί το πρώτο δείγμα με το δεύτερο (που λήφθηκε την ίδια μέρα), το οποίο και κατά 99,99% θα σιγουρέψει πως υπήρχε όντως κάτι το απαγορευμένο στον οργανισμό του.

Η τιμωρία που προβλέπεται κυμαίνεται από τους τρεις μήνες, έως και τα τέσσερα χρόνια, ανάλογα φυσικά όπως προείπαμε, με την ουσία που θα ανιχνευθεί. Επίσης, από την στιγμή που ο σύλλογος έχει ανακοινώσει το όνομα τού παίκτη τότε θεωρείται δεδομένο πως και το δεύτερο δείγμα θα είναι θετικό.

Αυτό λοιπόν πρακτικά σημαίνει πως η Αρμάνι και ο Έτορε Μεσίνα θα χάσουν έναν πολύ σημαντικό παίκτη ενόψει της συνέχειας, καθώς οι Ιταλοί βρίσκονται μέσα σε όλους τούς στόχους τους, που είναι το πρωτάθλημα, ενώ έχουν  εξασφαλίσει και το πλεονέκτημα έδρας στη Euroleague, που σημαίνει πως οι πιθανότητες πρόκρισης στο Final Four είναι αυξημένες.

Το κεφάλαιο Εθνική Ελλάδος

Φυσικά από όλη την υπόθεση δεν θα επηρεαστεί μόνο η Αρμάνι Μιλάνο, αλλά και η Εθνική ομάδα μπάσκετ. Το Eurobasket 2022, που θα διεξαχθεί από τις 1-18 Σεπτεμβρίου, πλησιάζει και η «γαλανόλευκη» θα απωλέσει έναν από τους πιο σημαντικούς της παίκτες.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη δεν έχει πολλές λύσεις στην γραμμή των ψηλών και μια ενδεχομένως μεγάλη χρονικά τιμωρία στον Μήτογλου θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον Έλληνα τεχνικό. Ο 25χρονος προοριζόταν για τις θέσεις του πάουερ φόργουορντ, αλλά και του σέντερ σε ορισμένες περιπτώσεις.

Η ικανότητά του στο ριμπάουντ είναι τεράστια, ενώ στην καλή του μέρα μπορεί να σκοτώσει οποιαδήποτε ομάδα πίσω από την γραμμή του τριπόντου, έναν τομέα που η Ελλάδα «πονάει» αρκετά εδώ και πάρα πολλά χρόνια, με τον Μήτογλου να έδινε μια πολύτιμη βοήθεια.

Εφόσον λοιπόν η τιμωρία είναι τέτοια που δεν του επιτρέψει να δώσει το παρών στο Eurobasket, τότε ο Δημήτρης Ιτούδης θα κληθεί να βρει λύση σε ένα δύσκολο πρόβλημα, ώστε να αντικαταστήσει τον ταλαντούχο αθλητή κάνοντας την καλύτερη δυνατή επιλογή.