Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (19:00) σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 21η αγωνιστική της EuroLeague, με στόχο να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα μετά τη νίκη του επί της Μπάγερν Μονάχου.

Οι Πράσινοι μπορεί να μην έχουν κίνητρο εισόδου στην οκτάδα, όμως θέλουν να αποφύγουν την τελευταία θέση και για το πρεστίζ αλλά και για την ιστορία του συλλόγου, κόντρα σε μια ομάδα που «καίγεται» για το διπλό και παράλληλα η βαθμολογική της θέση είναι πιθανό να απασχολήσει και τον Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη δεν είχε δεύτερο παιχνίδι στη διαβολοβδομάδα, αφού βάσει προγράμματος αντιμετώπιζε την Ούνικς Καζάν την Πέμπτη, που έχει αποβληθεί λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Από εκεί και πέρα, η Μακάμπι είναι η ομάδα με ουσιαστικό ενδιαφέρον στο ματς. Η «ομάδα του λαού» είναι με ρεκόρ 13-11, είναι στην έκτη θέση και έχει ακόμη 4 ματς μαζί με το σημερινό για να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες, να εξασφαλίσει την παρουσία της στην οκτάδα, αλλά και να κοιτάξει ακόμη και την 5η θέση, μιας και δεν απέχει πολύ από την Εφές.

Η Μακάμπι είναι σε καλό φεγγάρι και δεν αποκλείεται στα πλέι-οφ να βρεθεί απέναντι στον Ολυμπιακό, ο οποίος με ρεκόρ 18-9 έχει εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας και θα τερματίσει είτε τρίτος είτε τέταρτος. Αυτό σημαίνει ότι η Εφές πρώτα και η Μακάμπι εν συνεχεία είναι οι δυο πιθανότεροι αντίπαλοι της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα. Απόψε λοιπόν ο Παναθηναϊκός θεωρητικά παίζει και για τον Ολυμπιακό, μιας και μπορεί να είναι πιο ξεκάθαρη η εικόνα για το ζευγάρι των Πειραιωτών.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός θα έχει στη διάθεσή του πρώτη φορά έπειτα από αρκετό καιρό σε ματς EuroLeague τον αρχηγό του, Ιωάννη Παπαπέτρου, ενώ θεωρείται δεδομένη η απουσία των Λευτέρη Μποχωρίδη και Στέφαν Γιόβιτς.

Για τη Μακάμπι του Αβί Εβέν μοναδικός απών θα είναι ο Κάιρι Τόμας, που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, καθώς δεν είχε αποκτηθεί όταν επρόκειτο να γίνει το παιχνίδι προτού αναβληθεί λόγω κρουσμάτων.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), Μπέντζαμιν Χιμένεθ (Ισπανία) και Γκίτις Βίλιους (Λιθουανία).

Η βαθμολογία της EuroLeague