Μυστήριο επικρατεί γύρω από το θέμα της υγείας του Πέτρου Φιλιππίδη, καθώς, όπως έχει κάνει γνωστό ο δικηγόρος του, ο ηθοποιός που είναι προφυλακισμένος από τον περασμένο Ιούλιο, βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση και έχει χάσει 25 κιλά.

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, που αντιμετωπίζει τις κατηγορίες για έναν βιασμό κατά συρροή και δύο απόπειρες, εμφανίστηκε χθες Δευτέρα στο δικαστήριο χωρίς να κάθεται σε καροτσάκι, όπως αρχικά είχε ειπωθεί.

Το πρόβλημα υγείας του

Ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), βρέθηκε στο δικαστήριο την πρώτη ημέρα της δίκης για να δώσει το παρών ως μάρτυρας αλήθειας και στη συνέχεια βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής του Open «Μέρα μεσημέρι με τη Μάριον» για μια συζήτηση σχετικά με τα γεγονότα της ημέρας.

Όσο για την κατάσταση της υγείας του Πέτρου Φιλιππίδη για την οποία τόσα είχαν λεχθεί τις προηγούμενες ημέρες, ο Σπύρος Μπιμπίλας επισήμανε: «Είδαμε τον Πέτρο να περπατάει και όχι να είναι σε καροτσάκι όπως είχαν πει».

Και αποκάλυψε: «Ο Πέτρος έχει ζάχαρο – δεν ξέρω αν αυτό είναι προσωπικό δεδομένο».

Για τις κατγγέλλουσες

Τέλος, ο Σπύρος Μπιμπίλας περιέγραψε τις σκηνές που διαμείφθηκαν στο δικαστήριο τη Δευτέρα.

«Δυστυχώς δεν μπορούσα να μπω στην αίθουσα. Έγινε κάτι που με ξένισε. Μπήκαν οι πρώτοι και τους δεύτερους δεν τους άφησαν και μας είπαν ότι γίνεται λόγω κορονοϊού. Εγώ είπα ότι “με συγχωρείτε, αλλά εδώ γίνεται κατ’ επιλογή, άλλοι μπαίνουν, άλλοι βγαίνουν κι εγώ είμαι πρόεδρος του ΣΕΗ και μάρτυρας και δεν μπορώ να μπω”. Και αφού τους είπα ότι “ξέρετε εγώ θα βγω στα κανάλια και θα πω ότι δεν με αφήνετε να μπω μέσα στην αίθουσα μέχρι να πω τουλάχιστον το παρών”. Εκείνη την στιγμή με άφησαν και μπήκα».

Όσο για τις καταγγέλλουσες, ο πρόεδρος του ΣΕΗ αποκάλυψε ότι δεν γνωρίζει τις ταυτότητές τους.

«Οι κοπέλες δεν είναι γνωστές, κανείς δεν ξέρει το όνομά τους, ούτε καν το πρόσωπό τους. Σας πληροφορώ ότι τη μια εκ των τριών τη γνώρισα στο δικαστήριο. Ούτε εγώ δεν την ήξερα».