«Δεν υπάρχει καμία απομόνωση για τη Ρωσία», με αφορμή τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί για την εισβολή της στην Ουκρανία, εξέφρασε ο Σεργκέι Λαβρόφ, μιλώντας σε σερβικά μέσα ενημέρωσης, συμπληρώνοντας πως «η χώρα μας έχει έναν τεράστιο αριθμό συμμάχων».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε, επίσης, τις σχέσεις της Ρωσίας με την Κίνα σαν «τις καλύτερες στην ιστορία».

Δεν αρνηθήκαμε ποτέ συνάντηση με Ζελένσκι

Για το αν θα υπάρξει πιθανή συνάντηση Πούτιν – Ζελένσκι, ο Λαβρόφ είπε πως ο Ρώσος πρόεδρος «ποτέ δεν τις αρνήθηκε, ωστόσο πρέπει να γίνει καλή προετοιμασία», ενώ συμπλήρωσε πως οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας θα επανεκκινήσουν στην Τουρκία σήμερα ή αύριο.

Σχολιάζοντας την επιβολή κυρώσεων, ο Λαβρόφ είπε πως «η Δύση θέτει ως καθήκον της να περιορίσει την ανάπτυξη της Ρωσίας επιβάλλοντας κυρώσεις, επομένως πάντα θα βρίσκει λόγο για την εφαρμογή τους».

Πάντα θα υπάρχει λόγος για κυρώσεις

«Νομίζω ότι πάντα θα υπάρχει λόγος για κυρώσεις, αφού ο στόχος δεν είναι να λυθεί κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά ο στόχος είναι να περιοριστεί η ανάπτυξη της Ρωσίας στρατηγικά και γεωπολιτικά. Επομένως, γνωρίζουμε καλά την ικανότητα της Δύσης να αναζητά λόγους», δήλωσε ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.