Η UEFA ετοιμάζει αλλαγές στο μοντέλο διεξαγωγής του Champions League από τη σεζόν 2023/24 και ήδη η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας έχει δώσει έγκριση στο νέο πλάνο.

Η Ένωση των Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) φέρεται να έχει κάνει μια πρόταση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian, ζητώντας να αγωνίζονται στο Champions League και δύο ομάδες βάσει του ranking τους, ακόμα και αν δεν τα έχουν καταφέρει να βρεθούν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μέσω των πρωταθλημάτων τους.

Το δημοσίευμα τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συλλόγων ενδέχεται να θέσει ως προϋπόθεση οι ομάδες αυτές να έχουν έστω τερματίσει σε θέση που οδηγεί στο Europa League ή να έχουν κατακτήσει το Κύπελλο.

Η UEFA εξέταζε το ενδεχόμενο να συμμετέχουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και ομάδες βάσει βαθμολογίας προτού εμφανιστεί η European Super League, με την ιδέα να εγκαταλείπεται λόγω προβληματισμού για την «αθλητική αξιοπρέπεια» του θεσμού.

Οι συζητήσεις της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συλλόγων με την UEFA για περαιτέρω αλλαγές στο φορμάτ του Champions League συνεχίζονται, με τη διοργανώτρια Aρχή του θεσμού να είναι αυτή που θα πάρει τις τελικές αποφάσεις.