Ένα βήμα μακριά από το Κατάρ βρίσκεται η Πορτογαλία, με την ομάδα του Φερνάντο Σάντος να αντιμετωπίζει αύριο (29/3) τη Βόρεια Μακεδονία.

Ο έμπειρος τεχνικός εμφανίστηκε ευδιάθετος στη συνέντευξη τύπου για τον αυριανό «τελικό», δίνοντας ρεσιτάλ με τις ατάκες του. Ο κόουτς της Πορτογαλίας στάθηκε στην ανάγκη για νίκη με όσο το δυνατόν λιγότερο άγχος λόγω και της ηλικίας του! Άλλωστε, η εικόνα με τον Φερνάντο Σάντος να ανάβει τσιγάρο μετά την πρόκριση επί της Τουρκίας έχει γίνει viral τις τελευταίες μέρες.

Να σημειωθεί, πως ο 67χρονος δεν αναφέρθηκε, αλλά ούτε και ρωτήθηκε για το μέλλον του. Θυμίζουμε, πως ο Πορτογάλος βρίσκεται στην κορυφή της λίστας της ΑΕΚ και τις επόμενες μέρες αναμένονται εξελίξεις στην υπόθεση.

«Δεν είμαι μάντης, ούτε ξέρω το θα συμβεί. Κάποιες φορές τα πράγματα εξελίσσονται με τρόπο που δεν περιμένεις. Οι παίκτες είναι αυτοί που παίρνουν αποφάσεις και κρίνουν τα παιχνίδια. Είμαι πεπεισμένος πως την Τρίτη θα κερδίσουμε. Θα κερδίσουμε, εύκολα ή δύσκολα. Ελπίζω, αν γίνεται, να το κάνουμε με λιγότερο άγχος στο τέλος, γιατί ήδη είμαι κάποιας ηλικίας και δεν έχω πλέον την καρδιά για να αντέξω τέτοιες καταστάσεις», είπε χαριτολογώντας ο Πορτογάλος τεχνικός.

Για το γεγονός πως δε θα συναντήσει την Ιταλία: «Ούτε χαίρομαι, ούτε λυπάμαι. Χαίρομαι που κερδίσαμε την Τουρκία και θέλω να κάνουμε το ίδιο και την Τρίτη για να πάμε στο Κατάρ. Η Βόρεια Μακεδονία είναι καλή ομάδα και το απέδειξε νικώντας στον όμιλο τη Γερμανία και στα ημιτελικά των playoffs την Ιταλία. Δεν είναι ανάγκη να τους φοβόμαστε, αλλά θα πρέπει να παίξουμε με ένταση για να τα καταφέρουμε. Έχουμε την πίεση να πάμε στο Μουντιάλ και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε».