Το μεταξένιο μαντίλι σε εκρηκτικά πορτοκαλί, κίτρινα και σμαραγδί χρώματα «έπαιζε» κινηματογραφικού τύπου παιχνίδια με τα τιρκουάζ νερά.

Ο ήχος του μικρού αεροπλάνου που έφθανε στον λαμπερό προορισμό της Καραϊβικής έκανε τη Θέκλα να ανασηκώσει το κεφάλι της. Στο κατάλευκο αεροπλανάκι των οκτώ θέσεων βρίσκονταν αγαπημένοι φίλοι οι οποίοι έσπευδαν να μας συντροφεύσουν στον χρυσαφένιο, μακρινό παράδεισο που επιλέγουν συνήθως οι πολύ τυχεροί κάτοικοι αυτού του πλανήτη. Εβγαλα τα μαύρα Celine τύπου seventies γυαλιά από τα μάτια μου.

Το St Barts απλωνόταν μπροστά μου, ήρεμο, εντυπωσιακό, με κάποια από τα ωραιότερα και πολυτελέστερα yachts στον κόσμο να «λικνίζονται» νωχελικά στις θάλασσές του. Παρατήρησα ότι κάποιος από το πλήρωμα της θαλαμηγού που μας φιλοξενούσε – ελληνικών συμφερόντων, δεν θα αποκαλύψω το όνομα για ευνόητους λόγους, φέρνει όμως η «επωνυμία» σε «στυλ» ινδικού τύπου μασάζ- είχε ρίξει μια τεράστια απόχη στο νερό. Ακριβώς δίπλα από δύο χειροποίητα Riva που συνόδευαν το σκάφος των περίπου 90 μέτρων.

Ανασηκώθηκα από τις μεγάλες μπλε μαξιλάρες «σκορπισμένες» στο χειροποίητο deck. Το μεταξένιο φουλάρι της ανοιξιάτικης συλλογής του Hermes είχε «δραπετεύσει» από τα πυρόξανθα μαλλιά της Θέκλας και είχε προσγειωθεί στην κρυστάλλινη, υδάτινη επιφάνεια. Η ογκώδης απόχη έχει όμως την ικανότητα να «συλλαμβάνει» πολύτιμα μικρά και μεγάλα αντικείμενα.

Το μαντίλι παραδόθηκε σε θεραπαινίδα που ανήκει στο προσωπικό του yacht ώστε να το επαναφέρει, άψογο, κολλαριστό στον λεπτεπίλεπτο, μακρύ λαιμό της Θέκλας. Η γοητευτική, ελληνολάτρις Σάφια αλ Ρασίντ χαμογελούσε ικανοποιημένη. Η Σάφια, πρώην σύζυγος του σαουδάραβα μεγαλοεπιχειρηματία Αλ Ρασίντ, μόνιμη επισκέπτρια τα καλοκαίρια της Μυκόνου, της Αντιπάρου και του Πόρτο-Beverly-Χέλι, ήταν επίσης παρούσα στην… αστραποβόλο κρουαζιέρα με φόντο τον αγαπημένο, μακρινό Αγιο Βαρθολομαίο…