Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται για 32η ημέρα, με τον ουκρανικό στρατό και τους πολίτες να αντιστέκονται, ενώ συνεχίζονται οι ρωσικοί βομβαρδισμοί σε μια σειρά κομβικές πόλεις, ακόμα και στα δυτικά της χώρας, όπως στη Λβιβ.

Ο ουκρανικός στρατός υποστηρίζει ότι έχει ανακαταλάβει δύο περιοχές στην Περιφέρεια της Ζαπορίζια. Πιο συγκεκριμένα, οι Ουκρανοί ανακοίνωσαν ότι απελευθέρωσαν τις Πολτάβκα και Μαλινίβκα.

Σύμφωνα με τον Independent του Κιέβου, ο ουκρανικός στρατός μετά από σφοδρές μάχες απώθησε τα ρωσικά στρατεύματα από χωριά της Περιφέρειας Ζαπορίζια.

Μαίνονται οι βομβαρδισμοί

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να χτυπούν στόχους σε ολόκληρη την Ουκρανία, ενώ στοχεύουν πολλές πυκνοκατοικημένες περιοχές με αμάχους, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Ρωσία συνεχίζει να βασίζεται σε πυραυλικές επιθέσεις που γίνονται από τον ρωσικό εναέριο χώρο προκειμένου να μειώσει την έκθεση των αεροσκαφών της στην ουκρανική αεράμυνα.

Οι ΗΠΑ ανέφεραν ότι αυτά τα όπλα έχουν ποσοστό αποτυχίας έως και 60% και έτσι μειώνεται το ρωσικό απόθεμα, γεγονός που θα αναγκάσει τη Μόσχα να στραφεί σε λιγότερο εξελιγμένους πυραύλους.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του MEGA