Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου εν όψει της φιλικής αναμέτρησης της Εθνικής με το Μαυροβούνιο ο Γκουστάβο Πογέτ τόνισε πως το υψηλό επίπεδο δυσκολίας κάνει καλό στην ομάδα του, ενώ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι επειδή είναι η πρώτη του δουλειά ως ομοσπονδιακός μαθαίνει και αυτός νέα πράγματα καθημερινά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, ελπίζω πως θα είναι παρόντες οι περισσότεροι καλοί τους παίκτες . Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε ματς προετοιμασίας με προετοιμασία για ένα τουρνουά όπως αυτό που έχουμε μπροστά μας τον Ιούνιο»

Αν γνωρίζει πράγματα για την ομάδα του Μαυροβούνιου;

«Είδα όσα περισσότερα, διαφορετικά συστήματα κυρίως πίσω και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Σε μια διοργάνωση ξέρεις πάνω κάτω τις θέσεις τώρα δεν ξέρουμε. Ξέρω ότι παίζουν εντός έδρας, γνωρίζω πως θα έχει αρκετό κόσμο. Ο Γιόβετιτς, ο Σάβιτς είναι παίκτες με μεγάλη ποιότητα, εμπειρία, προσωπικότητα, περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Όσο ποιο δύσκολα είναι τόσο το καλύτερο».

Είστε λιγότερο από δύο μήνες πόσο σας έχει βοηθήσει το γεγονός πως ξέρατε αρκετούς από τους παίκτες από την προηγούμενη θητεία σας;

«Ναι αλλά ήταν μεγαλύτεροι. Βέβαια τους ήξερα όλους, είχα μια ιδέα. Είναι η πρώτη μου δουλειά ως ομοσπονδιακός, οπότε μαθαίνω κάθε μέρα αλλά μέχρι στιγμής είμαστε ευχαριστημένοι με όσα έχουμε πετύχει. Το είδαμε και κόντρα στη Ρουμανία, στο πρώτο μέρος τα πήγαμε καλύτερα, στο δεύτερο όχι και τόσο. Για αυτό και κάναμε κάποιες αλλαγές. Αύριο ίσως δούμε διαφορετικά πρόσωπα, γιατί θέλω να δω τους παίκτες μου, πόσους δεν ξέρω. Βέβαια ακόμα και αν ήξερα δεν θα σας έλεγα».

Ποιες είναι οι εμπειρίες σας από το ποδόσφαιρο στο Μαυροβούνιο και τη Γιουγκοσλαβία;

«Οι εμπειρίες μου πάνε πίσω στη Γιουγκοσλαβία. Τότε που έπαιζα στη Γαλλία και τη Νις υπάρχαν δύο Γιουγκοσλάβοι. Θα έπρεπε να έχει φύγει ο ένας για να μπορέσω να παίξω, δεν έγινε αυτό με αποτέλεσμα να πάω στη Γκρενόμπλ να παίξω. Γνωρίζω πως το ποδόσφαιρο του Μαυροβουνίου είναι αρκετά νέο».

Μέσα σε δύο μέρες προετοιμασίας δώσατε ένα φιλικό και πλέον ακολουθεί και δεύτερο ματς μέσα σε 72 ώρες, μια αλλαγή σε σχέση με έναν προπονητή μιας ομάδας, πως θα το διαχειριστείτε;

«Πρώτα απ’ όλα έπρεπε να αναλύσουμε το παιχνίδι. Υπήρχε αρκετή δουλειά στο βίντεο παρά στο γήπεδο σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σε μια ομάδα. Όπως είπε και ο Κώστας όμως όλοι είναι έτοιμοι να παίξουν και θεωρώ πως όποιος παίξει θα ανταποκριθεί στο ρόλο του».

Μια ερώτηση σχετικά με τους αρχηγούς η ανάθεση θα γίνεται παραδοσιακά, θα είναι αρχηγός αυτός με τις περισσότερες συμμετοχές ή θα ορίσετε συγκεκριμένα πρόσωπα;

«Αυτή τη στιγμή ακολουθούμε τον παραδοσιακό τρόπο, το ίδιο σύστημα. Αυτό δεν σημαίνει πως θα ισχύει εσαεί θα συζητήσουμε με τους διευθυντές μετά τα δύο ματς και θα δούμε».

Στο ματς με τη Ρουμανία είδαμε στις πτέρυγες παίκτες όπως ο Δουβίκας και ο Γιακουμάκης;

«Μια διευκρίνιση, ίσως έστειλαν την ερώτηση λάθος. Ο Γιακουμάκης έπαιξε μόνο μπροστά, όχι πλάγια. Ήταν απόφαση πως ήθελα να ξεκινήσω. Χρησιμοποιήσαμε τον Μάνταλο και τον Μπουχαλάκη στο κέντρο, λειτούργησε αρκετά καλά. Το θέμα είναι τι ρόλο έχω αναθέσει σε κάθε παίκτη στον αγωνιστικό χώρο».