Δεν σταματά να χτυπά ποτέ η καρδιά του πρωταθλητή! Ο Μαξ Φερστάπεν έκανε… μαγικά στο δεύτερο μισό του αγώνα – θρίλερ στη Σαουδική Αραβία και μετά από μια απίστευτη μάχη με τον Σαρλ Λεκλέρκ, πανηγύρισε τη νίκη, αφήνοντας πίσω του τον Μονεγάσκο. Στο βάθρο και πάλι ο Σάινθ, τερματίζοντας στην 3η θέση.

Το τρακάρισμα του Λατίφι έφερε τα πάνω κάτω, με μεγάλο ζημιωμένο τον Πέρεζ, ενώ ο Λιούις Χάμιλτον μπήκε στους βαθμούς, πετυχαίνοντας και ρεκόρ.

Με το ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Φερστάπεν πέρασε τον Σάινθ στην πρώτη στροφή και ανέβηκε τρίτος, όμως στη συνέχεια τα πράγματα έμοιαζαν να μην αλλάζουν εύκολα. Έτσι, ο Πέρεζ που ήταν πρώτος μπήκε να αλλάξει ελαστικά, με την Φεράρι να αφήνει έξω τον Λεκλέρκ για να μπει στο επόμενο.

Η ιταλική ομάδα στάθηκε τυχερή, καθώς ο Λατίφι κάρφωσε το μονοθέσιό του στον τοίχο και όλοι μπήκαν στα πιτ. Όταν βγήκαν από αυτά ο Μονεγάσκος ήταν πρώτος, με τον Φερστάπεν ακριβώς από πίσω του και πιο πίσω οι Σάινθ και Πέρεζ.

Ο Ολλναδός πρωταθλητής της Red Bull βρήκε την ευκαιρία και πέρασε τον Λεκλέρ, όμως ο πιλότος της Ferrari κέρδισε άμεσα πίσω τη θέση του. Ωστόσο, λίγο πριν το τέλος ο Μαξ βούτηξε στην ευθεία και κατάφερε να πανηγυρίσει μια σπουδαία νίκη στη Σαουδική Αραβία.