Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, μίλησε στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο για την πόλη που αλλάζει, αλλά και για τη φιλοξενία προσφύγων από την Ουκρανία στο δήμο.

Ο κ. Μώραλης είπε πως φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία και τα ΚΑΠΗ του δήμου 25 πρόσφυγες από το Χάρκοβο, το Κίεβο και την Οδησσό.

Ανέφερε πως πρόκειται για μητέρες με τα παιδιά τους, ανθρώπους ταλαιπωρημένους κυρίως ψυχικά.

«Ελπίζω να μη χρειαστεί να τους φιλοξενήσουμε για πολύ, ελπίζω να τελειώσει αυτή η ιστορία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις αλλαγές που γίνονται στο δήμο του Πειραιά, ο Γιάννης Μώραλης δήλωσε πως υπάρχει αισιοδοξία, γίνεται μία συστηματική δουλειά που αποδίδει πλέον και χαρακτήρισε τον πύργο του Πειραιά ως μία μεγάλη επιτυχία της δημοτικής Αρχής, καθώς επί 50 σχεδόν χρόνια το κτίριο παρέμενε ανεκμετάλλευτο και εκτίμησε πως το 2024 θα λειτουργεί πλήρως, προσφέροντας και πολλές νέες θέσεις εργασίας.

Σε ό,τι αφορά τα επόμενα σχέδια του δήμου, είπε πως επιθυμούν γενικότερα να αποκτήσει ο Πειραιάς μια «εξωστρέφεια», να γίνει μία «έξυπνη» πόλη, με «έξυπνους» πολίτες.

Σχετικά με το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, ο Γιάννης Μώραλης είπε πως υπάρχει το πλάνο υπογειοποίησης των γραμμών του ΗΣΑΠ από το Καραϊσκάκη έως το λιμάνι, ώστε να υπάρξει μία λωρίδα κίνησης επιπλέον προς το λιμάνι.

«Αυτό (το έργο) παλεύουμε να το βάλουμε στο ΕΣΠΑ της επόμενης περιόδου» δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά.

Ολοκληρώνοντας αναφέρθηκε στις ιδιωτικές επενδύσεις που έχουν γίνει και γίνονται στον Πειραιά, που είναι ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς προσφέρουν θέσεις εργασίας, βοηθώντας έτσι στο κομμάτι της ανεργίας.