Ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα κόντρα στον ΠΑΟΚ, και με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να επιστρέφει έπειτα από περίπου δύο μήνες, κατάφερε να επιβληθεί με σκορ 77-67, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Basket League.

Οι Πράσινοι είχαν από ξεκίνημα τα ηνία της αναμέτρησης και έχτισαν από νωρίς μια διαφορά που όσο περνούσε η ώρα ανέβαινε, ξεπερνώντας σε κάποια στιγμή και τους είκοσι. Προς το τέλος ο Δικέφαλος του βορρά προσπάθησε να επιστρέψει, μείωσε την απόστασή του, όμως το «τριφύλλι» το αντιμετώπισε ψύχραιμα παίρνοντας το ροζ φύλλο αγώνα.

Κορυφαίος για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη ήταν ο Γιώργος Παπαγιάννης με 17 πόντους, ενώ από 11 είχαν οι Παπαπέτρου και Χάουαρντ Σαντ-Ρος. Από την άλλη πλευρά, ο Φιλ Γκριν μέτρησε 15, με τους Ζερμέιν Λαβ και Ντιμίτρι Ρίβερς να προσθέτουν από 13 έκαστος.

O Παναθηναϊκός πήρε από νωρίς ένα μικρό προβάδισμα, το οποίο και διατηρούσε χωρίς πολλά προβλήματα, με τον ΠΑΟΚ να μένει κοντά χωρίς όμως να μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω. Ο Δικέφαλος του βορρά, πλησίασε περίπου πέντε λεπτά πριν το ημίχρονο στους πέντε πόντους, όμως ένα σερί 10-0 των Πρασίνων έστειλε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα. Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 44-31, υπέρ της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι Πράσινοι ξεκίνησαν με το πόδι στο… γκάζι και παίζοντας εξαιρετικά στον αιφνιδιασμό μπόρεσαν να στείλουν τη διαφορά πάνω από τους είκοσι πόντους. Οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως δεν μπόρεσαν παρά να μειώσουν ελάχιστα.

Η τελευταία περίοδος κράτησε το ενδιαφέρον, παρότι το ματς φαινόταν να είχε κριθεί, καθώς ο ΠΑΟΚ προσπάθησε στο φινάλε να επιστρέψει και με ένα σερί 11-0 πλησίασε όσο μπορούσε. Ο Δημήτρης Πρίφτης κάλεσε τάιμ άουτ και έτσι ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε χωρίς άλλα προβλήματα την πίεση, παίρνοντας τη νίκη.