Ο Ολυμπιακός κατάφερε να φύγει με το διπλό από το «Αστρομπάλ», επικρατώντας της Μονακό με σκορ 94-80, κλειδώνοντας έτσι τουλάχιστον την τέταρτη θέση στη βαθμολογία, που θα του δώσει το πλεονέκτημα έδρας ενόψει των πλέι-οφ.

Έτσι λοιπόν οι Ερυθρόλευκοι επιστρέφουν στην… postseason της EuroLeague έπειτα από τρεις σεζόν που έμειναν εκτός (δύο για αγωνιστικούς λόγους και μία λόγω του κοροναϊού). Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες είχαν βρεθεί στα πλέι-οφ τελευταία φορά τη σεζόν 2017-18.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, τότε, είχε τερματίσει στην τρίτη θέση, όμως έπεσε πάνω στην εξαιρετική Ζάλγκιρις Κάουνας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που κατάφερε να πάρει ένα διπλό στο ΣΕΦ και στη συνέχεια να τελειώσει τη… δουλειά στο Κάουνας, για να πάρει την πρόκριση στο Final Four του Βελιγραδίου με 3-1 νίκες.

Πλέον, λοιπόν, ο Ολυμπιακός θα δώσει τη δική του μάχη στο «κάστρο» του, για να μπορέσει αυτήν τη φορά να προκριθεί στην πρωτεύουσα της Σερβίας και στην τελική τετράδα.

Τελευταία φορά που είχαν πετύχει κάτι ανάλογο οι Ερυθρόλευκοι ήταν την περίοδο 2016-17, όταν και προκρίθηκαν στο Final Four της Πόλης με 3-2 νίκες επί της Αναντολού Έφες στα πλέι-οφ.

Εκεί, αφού ξεπέρασαν το εμπόδιο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με μια τρομερή ανατροπή στο φινάλε, έφθασαν στον τελικό, όπου και ηττήθηκαν από τη Φενέρμπαχτσε, η οποία έπαιζε εντός έδρας, με το γήπεδο να είναι γεμάτο τούρκους φιλάθλους.