Ο πόλεμος στην Ουκρανία ξεκίνησε πριν ακριβώς ένα μήνα και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε νέο μήνυμά του στο Telegram, σημειώνει ότι ορισμένοι πίστευαν ότι οι Ουκρανοί δεν θα παλέψουν απέναντι στον ρωσικό στρατό, αλλά διαψεύστηκαν.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, όπως συνηθίζει τις τελευταίες ημέρες, αξιοποίησε και φωτογραφίες από διάφορους φωτορεπόρτερ για να ενισχύσει το μήνυμά του.

«Ήταν ένας μήνας της αντίστασής μας. Η ηρωική αντίσταση του ουκρανικού έθνους, του ουκρανικού λαού, στην ανελέητη εισβολή της Ρωσίας. Ήταν ένας μήνας της άμυνάς μας ενάντια στις προσπάθειες να μας καταστρέψουν. Να μας ισοπεδώσουν. Το αρχικό σχέδιο των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων κατέρρευσε τις πρώτες μέρες της εισβολής. Νόμιζαν ότι οι Ουκρανοί θα φοβόντουσαν. Πίστευαν ότι οι Ουκρανοί δεν θα πολεμούσαν. Λοιπόν, έκαναν λάθος», έγραψε ο Ζελένσκι.

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε είναι των παρακάτω φωτορεπόρτερ: Salwan Georges, Artem Dorofeev, Vadim Girda, Max Levin, Ricardo Garzia Vilanova, Emre Cailak, Rodrigo Abd, Sergei Supinski.

Δείτε τις φωτογραφίες